Sporting Almere gaat naar Almere Poort

11 okt , 19:46 Sport
sporting almere sporting almere fb
Voetbalvereniging Sporting Almere, momenteel spelend bij Almere City FC, verhuist naar Almere Poort. Hierdoor hebben voetballers uit Almere Poort hun eigen voetbalclub dichtbij, namelijk in het Olympuskwartier en dus krijgt Almere Poort ook haar eigen voetbalclub.
Sporting Almere
De voetbalvereniging Sporting Almere speelt op dit moment aan de Competitieweg, waar nog meer sportverenigingen zijn gesitueerd, onder meer Almere City FC. Almere Poort heeft al lange tijd de vraag gesteld naar een eigen voetbalvereniging. Zo meldt Leefbaar Almere.
In het begin van dit jaar heeft de fractie het college vragen gesteld over de mogelijkheden voor een voetbalvereniging in Almere Poort. Het antwoord was op dat moment, dat het toen nog niet mogelijk was.
De fractie heeft tevens aangegeven dat op sommige plaatsen in de stad achter gelopen wordt met voorzieningen, zo ook in Almere Poort. Bewoners hebben laten weten dat er geen speelvoorzieningen zijn, geen ontmoetingsplekken en ook geen voetbalvereniging.
Naar Olympuskwartier
In eerste instantie waren er geen mogelijkheden om een voetbalvereniging in Almere Poort te kunnen plaatsen. Naar het nu blijkt, zou de gemeente een oplossing gevonden hebben. Dit heeft onder meer te maken met de drukke dagen rondom Almere City FC.
Tijdens de wedstrijden van deze club, bleek dat er te weinig ruimte overbleef voor Sporting Almere. Dat komt ook doordat Sporting jeugdvoetbal is gestart. Het college heeft de voetbalclub een locatie in het Olympuskwartier aangeboden.  
Volgens Leefbaar Almere is het een goede oplossing en tevens dé manier om sportvoorzieningen te verspreiden over de stad. Tevens wordt de stad leefbaarder en hebben de kinderen van Almere Poort hun eigen voetbalclub in de buurt.
(Bronnen: Sporting Almere (Facebook), 1Almere) (Foto: Sporting Almere FB)