Onthulling voetbalveld geschonken door topvoetballer Dest

07 okt , 18:12 Sport
destveld gem almere
De gemeente Almere heeft het voetbalveld aan het Walt Disneyplantsoen opgeknapt, zodat het klaar is om erop te spelen. Het veld is te vinden op het schoolplein van De Caleidoscoop aan het Walt Disneyplantsoen. Topvoetballer Sergiño Dest - zelf uit Almere - schenkt het veld aan de jeugd van Almere.
Feestelijke opening
De feestelijke opening zal plaatsvinden op vrijdag 11 oktober, waarbij locoburgemeester Micha Mos en kinderburgemeesters Harkiran en Ekam samen met Sergiño Dest een bal in het nieuwe doel schieten.
De bal in het doel betekent het startsein voor een sportieve middag vol activiteiten en natuurlijk gezonde snacks. De middag is van 14.00 tot 17.00 uur. Sergiño Dest is opgegroeid in Almere.
De topvoetballer wil jongeren inspireren om te gaan sporten en mogelijk om een sportcarrière op te bouwen. Om de jongeren hierbij te kunnen helpen, geeft hij het veldje aan de stad en in het bijzonder aan Filmwijk.   
Ontwerp veldje
Het veldje is ontworpen waarin dingen die voor Sergiño Dest van groot belang zijn. In het ontwerp kan men goede lijnen en penaltystippen zien, naast het feit dat er ook 2 sterren zijn aangebracht op het veld.
Deze 2 sterren staan voor de Nederlandse kampioenschappen die hij heeft gewonnen. In 2019 heeft de voetballer in Ajaxshirt de Johan Cruijff Schaal gewonnen en dit jaar was hij kampioen met PSV in de Eredivisie.
Het voetbalveld is iets groter geworden dan het oude veldje, zo’n 1 meter langer en 1 meter breder. Op het veld zijn 2 grote doelen te vinden én 4 kleine doelen. Daarnaast is het hek wat hoger geworden, zodat de bal niet steeds buiten het veld verdwijnt.
Daarnaast geeft de site van de gemeente aan dat men nog 2 lantaarnpalen en betonnen zitplekken wil plaatsen. De lichten gaan bij schemer aan en blijven aan tot 21.30, maar dit alles is afhankelijk van het budget. Tenslotte gaat het om het voetbalveld.
(Bronnen: Persbericht Gemeente Almere, Gemeente Almere) (Foto: © gemeente Almere)