Gratis het SNS Sportgala bijwonen

Foto: sns / aos

Op woensdag 17 januari organiseert het Sportbedrijf Almere weer het SNS Sportgala in het Topsportcentrum in Almere. Naast de verkiezing van de sportman, sportvrouw, het sporttalent en de sportploeg van het jaar, zijn er twee nieuwe categorie├źn aan de 28e editie van de sportverkiezingen toegevoegd. Tijdens het gala wordt dit jaar voor het eerst de paralympische sporter en de sportcoach van het jaar gekozen.

De genomineerden voor het SNS Sportgala 2017 zijn bekend gemaakt. In de categorie sportman zullen Jonas de Geus (hockey), Niki van Sprang (roeien) en Peter Elzinga (handboogschieten) een gooi doen naar de titel. Bij de vrouwen zijn Bianca Baak (atletiek), Lilian de Geus (windsurfen) en Desiree van Lunteren (vrouwenvoetbal) genomineerd.

De strijd bij de sporttalenten gaat tussen Stefano Brummen (turnen),Yara ten Holte (handbal) en Tristan Enaruna (basketball). WSV Almere Centraal (zeilen), de herenhoofdmacht 1 van de Almeerse hockeyclub en het badmintonteam BVA nemen het tegen elkaar op in de categorie sportploeg.

Bij de eerste verkiezing van sportcoach van het jaar zullen Alex Verga (hockey), Cynthia Zeitz (schaatsen) en Robbert-Jan van Velzen (RTC zeilen) het tegen elkaar opnemen. In de categorie paralympisch sporter behoren Michaela Spaanstra (tennis), Fleur van Dam (volleybal) en Bo Kramer (rolstoelbasketball) tot de genomineerden.

Tijdens het SNS Sportgala op 17 januari worden de winnaars bekend gemaakt. De avond wordt gepresenteerd door Jan van der Meulen. Gratis het SNS Sportgala bijwonen? Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Inloop: 19.30 uur
Start sportgala: 20.00 uur