Fc Almere ruim langs selectie Batavia ’90

Op sportpark De Marken in Almere-Haven heeft de ploeg van trainer Sandor Augustijn het verschil in klasse duidelijk naar voren laten komen.

In de beginfase scoorde de thuisploeg al snel via Barry Smitz. Nog geen minuut later was het alweer gelijk toen Juni Windster de gelijkmaker in de touwen schoot. Almere had hierna snel weer het heft in handen en moesten de gasten ver terug om doelpunten te voorkomen. Eerst was het Douwe Willemars van Almere die net voorlangs schoot maar niet veel later maakte Kevin Vermeij na een knappe actie wel de 2-1. Batavia kwam bij vlagen goed terug maar moest toch ervaren dat Almere de betere ploeg was. In de 25e minuut was Lesley Vlieger dicht bij de 3-1 maar de doelman van de gasten Steven Drente zat in z’n goede doen en redde bekwaam. Het duurde overgens niet lang toen Almere meer afstand nam van Batavia, Douwe Willemars rondde een mooie aanval netjes af. Even later had Jerrel Korthuis van Almere geen geluk toen zijn inzet op de deklat uiteen spatte. Uiteindelijk kon net voor de rust weer Willemars de vierde treffer voor de thuisclub scoren en was dat een terecht afspiegeling van het spelbeeld de eerste helft.

Na de hervatting wilde Batavia de stand wel een ander aanzien geven maar Almere bleek weer de veel betere ploeg en wist de score dan ook op te voeren. Nick Stots, Mike de Blieck, Jerrel Korthuis en weer Nick Stots waren de doelpuntenmakers voor de thuisclub en was de 8-1 stand na negentig minuten volkomen terecht. Batavia doelman Steven Drente was na de rust een behoorlijke sta in de weg voor Almere anders had de stand veel hoger uitgevallen.

FC Almere trainer Sandor Augustijn was wel tevreden over z’n ploeg, “Het was wel balen dat Batavia niet met hun volledige eerste team kwam. Wel moet gezegd dat wij ook niet helemaal compleet waren. Verder werden de opdrachten aan onze kant uitstekend uitgevoerd, we focussen ons op de komende twee weken waar we volgende week een trainingsweekend afwerken in Egmond om vervolgens de week daarop klaar te zijn voor het vervolg van de competitie”, aldus Augustijn die de komende week hoopt te horen of Almere komend seizoen met hem door wil.

Foto Martin Bakker. Lesley Vlieger komt net tekort om tot scoren te komen.