Bestuur Sporting Almere reageert op berichten verhuizing

15 okt , 18:36 Sport
voetbal op veld pixabay
Vorige week werd gemeld dat de voetbalvereniging Sporting Almere naar Almere Poort zou verhuizen. Volgens de berichten zouden voetballers uit Almere Poort de eigen voetbalclub dichtbij hebben, waarbij sprake zou zijn van het Olympuskwartier.   
Persbericht bestuur
In een persbericht heeft het bestuur van Sporting Almere laten weten dat ze verrast was door de berichtgeving over de mogelijke verhuizing naar Almere Poort. Het bestuur heeft het belang benadrukt van ledenparticipatie en heldere communicatie. 
Door de berichtgeving in de media voelt het bestuur zich genoodzaakt om zaken te verduidelijken. Hierbij is het eerste van belang dat aan de publicaties geen hoor en wederhoor is toegepast.  
Geen betrokkenheid bij besluitvorming
Het persbericht geeft verder aan dat het bestuur verrast is, gezien het feit dat er vanuit de gemeente geen communicatie is geweest over een verhuizing. Volgens de voetbalvereniging is er een oriënterend gesprek geweest met de gemeente. 
Hierbij was sprake van Nobelhorst en Almere Poort, maar dat werd aangegeven dat er op korte termijn geen mogelijkheden waren op een andere locatie in Almere, gezien de budgettaire beperkingen.
Het bestuur vindt het zorgwekkend dat men via de media een besluit over een mogelijke verhuizing moet vernemen. Daarnaast is het bestuur voorstander van transparante communicatie en inspraak, zeker bij dit soort grote beslissingen.  
Zorgen over de impact
Het bestuur heeft verder laten weten zich zorgen te maken over de impact van een verhuizing op de leden, aangezien een flink deel in de nabijheid van de huidige locatie woont. Bij een verhuizing zullen problemen kunnen ontstaan. 
Hierbij moet men denken of men wel lid kan blijven van de voetbalclub, waar men zich thuis voelt en met veel plezier speelt. Eind 2021 heeft de club een 5 jarenplan geschreven, men ligt op schema en de club is uitgegroeid tot 500 leden.   
Een besluit van verhuizing moet goed onderbouwd worden, goed onderzocht en met leden en bestuur besproken worden. Daarnaast is het bestuur van mening dat er geen gebrek is aan beschikbare velden op de huidige locatie. 
De samenwerking op de locatie verloopt steeds beter en Sporting Almere heeft geen lange wachtlijsten. Het is zelfs zo dat wekelijks nieuwe leden worden ingepast. Deze week hebben het bestuur en de gemeente een gesprek over de komende stappen en het ongenoegen van de vereniging.
(Bronnen: Sporting Almere, 1Almere, Omroep Flevoland, almere.nieuws.nl)