Waterwijk doet goede zaken door fraaie winst

De wedstrijd van ASC Waterwijk tegen ’t Goy voor lijfsbehoud is in een verdiende overwinning voor de Almeerders geëindigd.

Hierdoor heeft de ploeg van Ben Vis nog de kans om derdeklasser te blijven. Volgende week wacht de finale tegen UVV dat Geuzen/Middenmeer met 1-0 versloeg. Waterwijk speelt volgende week weer op eigen veld, dan is UVV de tegenstander.

Vanaf het begin was Waterwijk de toonaangevende ploeg met veel balbezit maar eenmaal voor het vijandelijke doel gekomen was men vaak te onrustig met gevolg dat de tegenstander steeds weer orde op zaken kon stellen. Een inzet na 5 minuten van Gary Bouwmeester van Waterwijk werd maar net van de lijn gehaald. Ook een poging om op 1-0 te komen van Stefhan Adusha stief in schoonheid en deed men zich hierdoor zeker tekort. ’T Goy kwam hierna wat meer aan de bal maar was eigenlijk niet bijmachte om het de defensie van Waterwijk moeilijk te maken., of het moet de kans van Lucas Zwambag zijn geweest maar ook hier te weinig overleg van de gasten. Uiteindelijk kreeg Waterwijk in de 20e minuut loon naar werken en was een vrije schop van Yosef Disi onhoudbaar voor doelman Youri Langeweg van de gasten 1-0. Waterwijk had in deze fase toe moeten slaan maar een fraai ingeschoten volley van Tim Smit kon de doelman maar net keren. Nu ging de strijd vrij gelijk op en was het ‘t Goy dat onverwachts via Dean Rietveld toch de gelijkmaker scoorde 1-1. Dit was tevens de ruststand. De tweede helft werd het snel 2-1 voor Waterwijk toen Gary Bouwmeester aan een solo begon en net buiten de zestien werd neergelegd. Weer was het Yosef Dissi die snoeihard de doelman van de gasten geen schijn van kans gaf 2-1. ‘tGoy wilde wel wat terug doen maar Waterwijk dekte kort met gevolg steeds weer het balbezit. In de 65e minuut kwam dan ook de 3-1 door Ronald Morlog met een harde knal. De strijd leek gestreden maar meer dan een paar schoten over en naast kwamen de gasten niet en kreeg Waterwijk ruim de kans om de voorsprong uit te bouwen maar deed dat ook niet ontdanks kansen voor Bouwmeester en De Jong maar gescoord werd er niet meer.

Trainer Ben Vis zag ook dat de uitslag veel hoger had moeten zijn:, “Het eerste kwartier deden we ons tekort maar gelukkig werd dat later hersteld en was de winst zeker verdiend, nu maar naar de finale toewerken zodat we volgende week kunnen zeggen het is niet voor niets geweest”.