Fc Almere laat kans op promotie wederom schieten

Het duel tussen FC Almere en Victoria werd door zeker 1000 toeschouwers bezocht en was het aankijken dan ook best waard.

Almere had in competitieverband al tweemaal verloren tegen de Hilversummers en moest het nu dan maar eens gebeuren in deze beslissende wedstrijd voor een plek in de eerste klasse.

Het werd in de beginfase aftasten voor beide partijen en dat ging met aardig wat balverlies gepaard. Zowel de thuisclub als Victoria kwamen regelmatig voor het vijandelijke doel maar vaak was de eindpass onvoldoende. Na zo’n tien minuten was er een aardige kans voor Almere maar de voorzet van Ricardo Kolk werd door Lesley Vlieger te slap ingekopt zodat Victotia keeper Daniel van Veen simpel kon ingrijpen. Niet veel later was Victoria in aardige positie maar hier was het Kasper Leenen die niet zuiver genoeg was met zijn poging. Victoria had nu wel een licht overwicht maar kon dit niet uitbuiten. In de 30e minuut had Almere moeten scoren toen een hoekschop van Peter van Dongen goed voor de goal kwam maar van dichtbij werd de inzet van de meegekomen Tjeerd Hof maar net gekeerd op de doellijn en kwamen de gasten echter goed weg. Ook een kopbal van Almeerder Lesley Vlieger had beter lot verdiend maar ook nu geen treffer. Victoria kwam er nu weer beter uit maar zag ook een strak schot van Rik Langhout fraai gekeerd door Almere-doelman Gijs Roelofsen. Vlak voor de rust toch nog een kans voor Almere toen uit een mooie aanval spits Lesley Vlieger keihard op de paal schoot. Het bleef tot de rust derhalve 0-0.

Na de hervatting twee ploegen die weer volop voor de winst gingen. Eerst was het Vlieger van Almere die een vrije schop zag gestopt en even later moest Roelofsen bij Almere reddend optreden. In de 56e minuut kwam de ommekeer en was het laatste man Tjeerd Hof van Almere die z’n tweede gele kaart opliep en kon vertrekken. De wedstrijd was er zeker niet na om hiervoor geel te geven maar arbiter Akkaya was resoluut en kon Hof vertrekken. Gezien het verloop van de wedstrijd was dit wel een bestraffing die niet nodig was en had een waarschuwing zeker op z’n plaats geweest. De wedstrijd kantelde en werd de sfeer steeds grimmiger. Victoria profiteerde optimaal hiervan en kwam men via Jim van der Scheer uit een hoekschop door een kopbal op 0-1. Almere probeerde alles in het werk te stellen om de wedstrijd om te draaien maar kreeg niet veel later weer een tegenslag te verwerken. Uit een aanval van Victoria was Peter van Dongen niet gelukkig met zijn ingreep binnen de zestien en lag de arbiter de bal op de stip. Rik Langhout verzilverde dit buitenkansje maar al te graag 0-2.

In de 62e minuut werd de wedstrijd er niet vriendelijker op mede door het toedoen van een van de assistent scheidsrechter. Almeerder Lesley Vlieger werd onderuit gehaald maar de “grens” reageerde hier niet op waarop Vlieger z’n tegenspeler aansprak en de “grens dacht dat hij het tegen hem had, deze bleef met de vlag omhoog staan en de arbiter ging verhaal bij z’n assistent en trok direct rood voor Vlieger. Almere dus met negen man. Hierna veel tumult over en weer en kon uiteindelijk ook Almere-trainer Sandor Augustijn achter de afrastering. Augustijn: “Ik zei alleen tegen de grensrechter, moet dat nou je maakt zo de hele wedstrijd stuk. Arbiter Akkaya ging blind op z’n assistent af en voelde voor de zoveelste keer het belang van de wedstrijd niet aan. Almere probeerde hierna nog wel om het tij te keren maar slaagde hier niet in.

Almere-trainer Augustijn was zeer verbaasd over het optreden van het trio,” Je kan regels aanhouden maar soms moet je ook wel eens een oogje dichtknijpen en dat heb ik vanmiddag zeker gemist. Niet alleen aan onze kant hoor ook bij Victoria. Jammer dat dit gebeurt ”.