Weer veel ergernis over werkzaamheden A27

Foto: gemeente almere

De snelweg A27 wordt in de richting van Almere tussen afslag 36 Almere Haven/Zeewolde en knooppunt Almere volledig afgesloten en gaat pas maandagochtend om 06:00 uur weer open. Rijkswaterstaat begrijpt dat dit wederom hinder voor het verkeer kan opleveren. De werkzaamheden zijn nu eenmaal nodig om in de toekomst alles beter te verlopen. Veel bestuurders zijn er behoorlijk somber door geworden. Alex Bente uit Almere: ”Ik ben de tel kwijt hoe vaak er werkzaamheden zijn. Iedere keer moet je er rekening mee houden.” Zijn vriend gaat nog een stapje verder ”Nog even en ik ga voortaan met de trein. Wat een gedoe iedere keer.”

Vanaf maandag is de situatie op de weg anders. Automobilisten die naar Lelystad willen rijden, moeten rechts aanhouden in plaats van links. Verkeer dat richting Almere Stad wil, moet dan de linker uitvoegstrook gebruiken.

De nieuwe aansluiting is nodig omdat de A6 verbreed wordt. De verbindingswegen van de A27 naar de A6 moesten worden verlegd. De oude verbindingswegen worden weggehaald.