Interview: Flevo Campus over voedsel

Foto:

Op donderdag 29 oktober 2020 verscheen de nieuwe essaybundel ‘Over eten: het voedselsysteem in woelige tijden’. Vanwege de corona was helaas niemand in de gelegenheid mee te werken aan een reportage. Gelukkig dat Janno Lanjouw (tevens samensteller van de bundel) namens Flevo Campus wel iets wil vertellen over de inhoud van de nieuwe essaybundel.

Woelige tijden

“In Over eten: het voedselsysteem in woelige tijden onderzoeken zeven auteurs in acht essays hoe de coronacrisis ons voedselsysteem aan het wankelen bracht, welke zwaktes er werden blootgelegd, maar ook welke onvoorziene kansen de crisis biedt voor de toekomst”, schrijft de Flevo Campus. “Over eten maakt de balans op, bevraagt de oorzaken en gevolgen van de huidige crisis, maar kijkt ook verder. In het slotstuk van de bundel wordt een genuanceerd, gedurfd en optimistisch perspectief geboden op het voedselsysteem van de toekomst”.

Beluister het telefonische interview met Janno Lanjouw op de website van Sun Radio NL.

Toekomst van de boeren

Zoals we weten komt het voedsel van de boeren. Hoe ziet de toekomst eruit als het om boeren gaat? Zijn er in de toekomst nog wel boeren? Veel boeren gaan met pensioen. Een opvolger is er niet. Regel- en wetgeving zit vaak ook niet mee. De collega’s van de NOS pakten deze vraag op en maakten eerder een reportage. De reportage is te bekijken in het NOS Achtuurjournaal van dinsdag 17 november 2020 (vanaf 00:12:18 min.).