Aanleg vernieuwd Rondje Weerwater begonnen

Wethouder Herrema start werkzaamheden voor vernieuwing looppad Rondje Weerwater. ‘Ik ben ontzettend blij dat we nu 3,5 na de prijsvraag Rondje Weerwater beginnen met de aanleg van het vernieuwde rondje Weerwater. Als bewoner en wethouder kan ik niet wachten tot de track er ligt en ik er gebruik van kan maken. Dit prachtige stukje Almere waar jong en oud gebruik van maakt, wordt nu nog mooier en aantrekkelijker om naartoe te gaan en van te genieten.’

Met die niet mis te verstane woorden liet wethouder Tjeerd Herrema – die in zijn vrije tijd ook geregeld geniet van de mooie omgeving rond het Weerwater – weten hoe blij hij is met de komst van de track rond het Weerwater. De wethouder bracht het eerste zand aan dat als voorbelasting dient voor de aanleg van de track, het looprondje, in het Lumièrepark.

De rest van het werk wordt gedaan door aannemer De Waard. Deze verwacht begin februari de voorbereidende werkzaamheden aan de track – waaronder het ophogen en voorbelasten van de route met zand – klaar te hebben, ook al ligt het werk de komende weken even stil vanwege de kerstvakantie. Medio juni 2018 wordt de voorbelasting weer afgegraven en start de aanleg van de definitieve track in het Lumièrepark, die in het najaar van 2018 klaar is. Tijdens de aanleg is het Tuschinskypad en een deel van het Diafragmapad niet begaanbaar, maar kunnen alle andere paden in het park gebruikt blijven worden.

Brug over Weerwater
Ook voor de aanleg van de brug over het Weerwater is een belangrijke stap genomen. Het college heeft besloten de aanbestedingsprocedure voor de brug op te starten.

De brug is één van de projecten van het Rondje Weerwater en verbindt straks het Lumièrepark met de Floriadewijk. In september 2018 mogen alle Almeerders kiezen welke brug we gaan bouwen door hun stem uit te brengen op één van de twee beste aanbiedingen. De brug waar de meeste Almeerders voor kiezen wordt in de periode 2019 -2020 gebouwd.

Het Rondje Weerwater is een van de sleutelprojecten van Almere 2.0.