Start bouw skatepark Almere Centrum

Foto: Philippe Alès/cc-by-sa-3.0 Unported

Al een aantal jaren is er behoefte aan een skateplek in Almere Centrum. Jongeren en ook welzijnsorganisatie De Schoor hebben zich daar hard voor gemaakt. Na het zoeken van financiën en daarna ontwerpen en rekenen is er een locatie en een ontwerp. De skateplaza komt naast de verhoogde busbaan bij de Hospitaaldreef. De werkzaamheden beginnen maandag 3 augustus en duren ongeveer zes weken. Naar verwachting is in september of oktober de feestelijke opening.

Samen met skaters

Het ontwerp is samen met een groep skaters gemaakt. Hierin zijn skateboarders en inlineskaters vertegenwoordigd. Zij hebben input gegeven aan de ontwerper van het skatepark, SkateOn. Nu ligt er een definitief ontwerp, waar deze groep zich in kan vinden.

Skateplaza

De impressie laat zien hoe het park eruit komt te zien. Voor de veiligheid komt er als afscherming een haag rondom de skateplaza. We passen gekleurd beton toe, wat zeer bijzonder is voor een skatepark in Nederland. De schansen en jumps zijn niet heel groot maar dat is ook niet de wens van gebruikers. Meer kleine elementen zorgt voor meer variatie, waar de verschillende skaters zich mee kunnen vermaken.

Snel aan de slag

Deze skateplaza wordt onder andere gefinancierd van het geld, dat jongeren hebben ‘verdiend’ tijdens de jaarwisseling van 2013/2014. Jongeren bedachten initiatieven om te helpen de schade te beperken. Dit deden ze door bijvoorbeeld letterlijk een prijskaartje aan vandalismegevoelige objecten te hangen en voorlichting te geven aan jongeren. De gemeente Almere en de jongeren van Jongeren Veilig Stadshart Almere (JVSA) hebben zo samen 15.725 euro bespaard door minder vuurwerkschade. Dit bedrag wordt nu ook besteed aan de skateplaza.

Bericht overgenomen van: