Eigenaresse wil gemeenteraad alternatief plan camping Floriade presenteren

Foto: John O'Neill/cc-by-sa-3.0 unported

Tineke Fokkens, eigenaresse van Camping Waterhout, verzoekt de gemeenteraad een alternatief plan voor de Floriade te bekijken. De gemeenteraad neemt donderdag een beslissing betreffende het Masterplan.

Het door Fokkens bedoelde alternatief zou ervoor zorgen dat de camping behouden kan blijven, en het gebied zijn waarde behoudt. Het plan is gemaakt door de architecten Bas ten Brinke van 70F Architecture, en René van Zuuk en Elmar Ebert van Atelier Dutch.

Fokkens verzoekt de gemeenteraad het voorstel donderdag 2 juli mee te nemen in de beslissing over de Floriade. Zij kon het plan niet eerder presenteren in verband met de door het college opgelegde geheimhoudingsplicht. Nu de wethouder toestemming heeft gegeven om met het alternatief naar buiten te treden, vraagt zij de gemeenteraad om het plan te bestuderen. Of zij dit ook zullen doen is nog onbekend, de agenda voor de politieke markt staat al vast. Wel worden de leden van de raad vooraf geïnformeerd over het bestaan van een alternatief plan.

Zie ook:

Meer: Floriade