Organisatie Free Festival neemt maatregelen tegen extreme hitte

Foto: Eva Rinaldi/cc-by-sa-2.0 Generic

Nu de hitte in alle hevigheid is losgebarsten, zou je bijna denken dat het te warm wordt om nog een vinger uit te steken. Maar niets is minder waar. Het Free Festival gaat gewoon door. Wel neemt de organisatie extra maatregelen tegen de hitte.

Zaterdag 4 en zondag 5 juli wordt het Free Festival gehouden op het Atlantisstrand. Zaterdag staat hierbij in het teken van de hardere muziekstijlen: house, electisch techno en deep house. Onder meer Angerfist, Warface en Mental Theo zullen te horen zijn. Op zondag vallen Yellow Claw, Outsiders en Oliver Weiter onder andere te beluisteren.

Drinken

Nu de temperaturen op zaterdag aardig kunnen oplopen, heeft de organisatie wel extra maatregelen genomen. Zo zijn er verschillende drinkpunten op het terrein gerealiseerd, waar gratis gedronken mag worden. Ook waarschuwt de organisatie dat bezoekers voldoende suiker en zout tot zich moeten nemen bij extreme hitte. Snoep, chips en ijsjes zijn daarom volop aanwezig, en kunnen gekocht worden.

Tenten

Er is een podium in de open lucht, maar twee anderen bevinden zich in een tent. Deze tenten worden gekoeld. Het is dus goed mogelijk hier even verkoeling te zoeken.

Strand

Daarnaast worden er ook extra schaduwplekken op het strand gecreëerd. En natuurlijk vindt het festival plaats op een strand. Dat houdt in dat er gezwommen kan worden.

Zie ook: