Waterwijk wint opnieuw

Het Almeerse Waterwijk heeft in de thuiswedstrijd tegen het Amsterdamsche Wartburgia de tweede competitie zege gepakt.
De ploeg van Ed Otten wist in de tweede helft tweemaal te scoren en is nu mede koploper in de derde klasse C.

In de eerste vijfenveertig minuten gaven de gasten wel de toon aan en moest Waterwijk herhaaldelijk aan de noodrem trekken om een achterstand te voorkomen. Er waren wel wat Waterwijkse aanvallen maar die waren niet altijd overtuigend. Dat ruststand was derhalve dan ook 0-0 en daar was de thuisploeg het meest blij mee.

In het tweede bedrijf een ander Waterwijk dat veel meer voor het vijandelijke doel te vinden was. De beloning kwam dan ook in de 54e minuut toen een mooie actie van Lynel Lemmert die Jerry Osei goed aan speelde en zijn actie was voor de Wartburgia-goalie te veel 1-0. Waterburgia schoof wat spelers door met als gevolg dat Waterwijk meer ruimte kreeg. Wel waren de gasten in deze fase dicht bij de gelijkmaker maar een strak schot vanaf zestien meter ging rakelings naast. Doordat Wartburgia vaak veel te veel opdrong profiteerde Waterwijk in de slotfase hiervan door Dennis Verwer die verrassend binnen de zestien uithaalde en zijn ploeg op de beslissende 2-0 voorsprong zette. Watburgia kwam nog wel even terug maar slaagde er niet meer in om de thuisploeg nog te verrassen. Door de winst blijven de Almeerders bovenin ongeslagen meedraaien en moet men zaterdag 7 oktober weer gaan bewijzen dat ze dit seizoen veel van plan zijn!