Sporting Almere MO13-1 onverslagen kampioen internationaal toernooi Holland Cup 2017

Foto: sporting Almere

 

De Holland Cup, een internationaal jeugdvoetbaltoernooi waar meedoen minstens zo belangrijk is als winnen!

Tijdens de Holland Cup waar veelal Engelse en Deense ploegen aan deelnemen – in alle leeftijdscategorieën is het  veelal Engels en Deens gebrabbel langs de lijnen, een geweldige ambiance en beslist iets wat je een keer mee gemaakt moet hebben. Dit jaar waren de meiden van Sporting Almere (MO13-1) onder leiding van trainers/coaches Richard en Leo niet te stoppen..

Onverslagen klinkt als een makkelijk toernooi, niets was minder waar, dit was een prachtig voorbeeld van teamsport. Het toernooi bestaat uit twee dagen, de tweede dag waren de dames door naar de finale poule. De mouwen werden nogmaals opgestroopt en er werd keihard gewerkt als team.

Met een lach en een traan werd uiteindelijk in de finale ASC Waterwijk verslagen ná strafschoppen.. De druk van willen winnen was groot, dat was de meiden aan te zien, zo dichtbij…  De heldenrol was voor de keepster van Sporting Almere MO13-1 die meerdere strafschoppen wist te stoppen in de finale met grote klasse.. ik wil écht benadrukken dat alle dames werkelijk alles gegeven hebben en dit prachtige beker een teamprestatie van formaat is!

Nadat de zege binnen was zag ik eigen ogen hoe prachtig meiden- en teamsport kan zijn, meerdere kinderen en volwassenen met een brok ik hun keel en waterige ogen zien staan van trots, en terecht want het was werkelijk een prachtig moment in het meidenvoetbal van Sporting Almere.

Winnen in eigen huis voor internationaal publiek, een heuse huldiging waarin de Voorzitter van Sporting Almere alles aankondigde, een fotograaf aanwezig.. het klinkt als een droom en dat hebben onze toppers van dames werkelijkheid gemaakt.

Het is altijd samen winnen, en samen verliezen. Afgelopen zondag was het samen winnen en daarna groot feest!

Edwin Tak