Johan Cruijff, de jonge jaren

Foto: bert hiddema

In maart 2016 overleed Johan Cruijff, zonder twijfel de beste voetballer aller tijden. Zijn uitspraken zijn even legendarisch als zijn ongeëvenaarde voetbaltalent en zijn invloed op het voetbal is internationaal erkend. Maar hoe klom de op 25 april 1947 geboren Amsterdamse Hendrik Johannes Cruijff naar de wereldtop? In ‘Cruijff, de jonge jaren’ neemt Bert Hiddema ons mee naar Betondorp, naar de groentewinkel tegenover het oude Ajax-stadion.

Hij geeft een intiem kijkje in het leven van het voetbalgezin Cruijff met vader Manus als ultieme Ajax-fan. Het resultaat: een persoonlijk portret van de beginjaren van de beste Nederlandse voetballer ooit. Hiddema geeft over zijn boek en de persoon Cruijff een boeiende lezing op zondag 23 april bij de OBA , filiaal Roelof Hartplein 430- 1071 TT  Amsterdam.

De vijf winnaars van deze prijsvraag worden dan ook bekend gemaakt.   Wat moet je doen om een exemplaar te winnen. Deel dit bericht met minimaal drie FB vrienden. En Nummer 14 mag en zal nooit vergeten worden