Inschrijvingen TRI HARD Series 2025 geopend

01 okt , 19:20 Sport
tri hard series tri hard series
Het seizoen 2024 is nog maar net afgelopen, maar de inschrijvingen voor 2025 zijn vanaf vandaag geopend. De triatleten kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor TRI ALMERE (10 mei 2025), TRI AMSTERDAM (15 juni 2025) en TRI ROTTERDAM (28 en 29 juni 2025). Met deze openstelling zijn ook de data voor de TRI HARD Series wedstrijden vastgesteld.
TRI ALMERE
Het is altijd goed om vroeg in te schrijven, daar het inschrijftarief de komende maanden een aantal keer stijgt. Tevens moet men er rekening mee houden dat ‘vol is vol’ ook echt zal gelden, zonder uitzondering. 
Het zijn 3 TRI HARD Series wedstrijden, maar die van Almere is de klassieke wedstrijd te noemen. Dit komt onder meer doordat men start in de mythische havenkom en na het zwemmen gaat men over de typerende dijken, zowel fietsend als lopend.
Nieuw voor Almere
De atleten kunnen meedoen aan de Standaard Afstand (1500 - 44 -10), de Sprint Afstand (750 - 20 - 5), de Junior Challenge (250 - 10 -2.5) of de Junior Challenge-Mini (125 - 5 - 1.25). Daarnaast wordt in Almere een nieuwe afstand geïntroduceerd.  
De nieuwe afstand is de TRI100. Dit houdt in dat de atleet 1.000 meter gaat zwemmen, 89 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Het is een prachtige afstand die ligt tussen de Standaard Afstand en de traditionele Middle Distance.
Wisselclinic
Daarnaast is het een mooie afstand om zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd, een maand later, TRI AMSTERDAM. Voor de sporters die nóg meer zelfvertrouwen willen opbouwen, wordt een wisselclinic aangeboden. 
TRI HARD biedt samen met partner PROschema voor elke wedstrijd zo’n wisselclinic aan. Hierbij worden de overgangen van zwemmen naar fietsen en van fietsen naar lopen doorlopen. Men oefent de verschillende vaardigheden om te komen tot een soepele wissel.
De opzet is dat voor elke TRI HARD Series wedstrijd een wisselclinic plaats zal vinden. Dit is ter voorbereiding en zal plaatsvinden bij minimaal 7 deelnemers. Men oefent op de vrijdag voor de wedstrijd op de wedstrijdlocatie met de techniek van het wisselen.  
Op de site van TRI ALMERE kan men alle informatie vinden van de eerste wedstrijd in Almere (10 mei 2025). Tevens kan men de regels en voorwaarden vinden en de mogelijkheid om nu al in te schrijven.  
(Bronnen: Nieuwsbrief TRI HARD Series, TRI ALMERE)