Politie zoekt dader diefstal motorscooter Almere Buiten

Foto: Crevans/cc-by-cc0

Eén of meer dieven stelen uit de tuin van een woning aan de Madridweg een motorscooter. Dat gebeurt op 29 of op 30 mei 2015, waarschijnlijk in de nacht van die vrijdag op die zaterdag. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en de gestolen motorscooter.

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 10 juni 2015 van Omroep Flevoland tv-programma Bureau Flevoland.

De motor staat normaal gesproken in een box achter in de tuin. Omdat de poortdeur van de tuin is afgesloten, staat de motorscooter niet op slot. Als de bewoner zaterdag 30 mei de tuin in loopt, ziet hij tot zijn schrik dat de deur van de motorbox openstaat. De motorscooter is gestolen. Het slot van de poortdeur is kapotgemaakt.

De motorscooter

Het gaat om een zilverkleurige Honda Silverwing, 600 cc, en het kenteken is MS-NJ-19. Het opvallende aan de motorscooter is dat er op de voor- en de achterkant een sticker zit van de brandweer. De steunring op de buddyseat ontbreekt; die heeft de eigenaar er afgehaald en daaroverheen zwart leer geplakt. Onderop de kentekenplaathouder staat de naam van de leverancier Motorplanetalmere.nl.

Vragen

  • Heeft u in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 mei 2015 op de Madridweg of in de omgeving daarvan iets verdachts gezien, dat misschien met deze diefstal te maken heeft?
  • Weet u misschien wie de verdachten zijn?
  • Heeft u de motorscooter op of na 30 mei 2015 misschien ergens gezien of weet u misschien waar die nu is?
Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Bericht overgenomen van: