Almeerder mogelijk betrokken bij gewelddadig incident De Kamp Lelystad

Foto: Roel Hempeks/cc-by-2.0 Generic

Lelystad – In de Kamp zijn zaterdagavond 20 juni twee mannen zwaargewond geraakt door geweld. De politie hield vier verdachten aan.

Omstreeks 23.40 uur kreeg de politie de melding dat in de Kamp op straat twee mannen gewond waren geraakt. De politie kwam direct te plaatse en trof twee zwaargewonde mannen aan. Hiervoor werden twee traumahelikopters ingezet. De mannen zijn per ambulance naar ziekenhuizen vervoerd.

In de omgeving werd gezocht naar mogelijke verdachten en sporen. De politie hield vier verdachten aan. De aanleiding van de geweldpleging is onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Lelystad, via tel: 0900-8844. Anoniem kan dat met Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000.

UPDATE: zondag 21 juni 13.00 uur

De twee mannen die zaterdagavond 20 juni zwaargewond werden aangetroffen op de Kamp, bleken gewond te zijn geraakt door vuurwapengeweld. Het betreft een 30-jarige man uit Lelystad en een 25-jarige man uit Lelystad. Beiden liggen nog in het ziekenhuis. Eén van de mannen is lid van de Outlaw Motorcycle Gang Satudarah.

Tweede melding

Enige tijd na de melding op de Kamp, kwam een melding dat er een gewonde man aan de Voorstraat zou zijn. In een woning troffen agenten twee gewonde mannen, een 28-jarige man uit Almere en een 29-jarige man uit Utrecht, aan. Beiden bleken steekwonden te hebben. Ook zij werden naar een ziekenhuis gebracht. Mogelijk zijn deze mannen betrokken geweest bij het incident op de Kamp.

Aanhoudingen

De recherche is een groot onderzoek gestart. Het is nog onduidelijk wat er precies heeft afgespeeld op de Kamp. Vermoedelijk is er geen verdere link met Satudarah, dan dat één van de betrokkenen lid is van de motorclub. Vijf verdachten, waaronder de vier gewonde mannen en een 50-jarige man uit Lelystad, werden aangehouden.

Getuigen gezocht

De recherche zet het onderzoek voort en vraagt getuigen zich te melden. Dit kan door contact op te nemen met de recherche in Lelystad via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Aanpak criminaliteit binnen motorclubs

De overheid heeft bijzondere aandacht voor bepaalde motorclubs en hun leden vanwege diverse incidenten en criminele activiteiten in het land. De aanpak van motorclubs heeft een hoge prioriteit voor de politie en haar partners (Openbaar Ministerie gemeenten etc.). Outlawbikers zijn regelmatig betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten. Denk aan intimidatie, afpersing, geweld, wapens en drugs.

Outlawbikers

De meeste leden van motorclubs zijn normaal geïntegreerd in de maatschappij. Enkelen, veelal leden van de zogenaamde outlaw motorclubs, houden zich echter niet aan de wet en weigeren de regels die in Nederland gelden te accepteren. Deze zogenaamde ‘outlawbikers’ vertonen normoverschrijdend en crimineel gedrag. Uit onderzoek blijkt dat deze outlawbikers door hun groepsgedrag zo intimiderend werken dat hun slachtoffers vaak geen aangifte doen uit angst voor de gevolgen. De politie werkt samen met het Openbaar Ministerie en de gemeenten aan het aanpakken van deze groep. Die aanpak van de outlawbikers heeft een hoge prioriteit voor de politie en haar partners (onder andere Openbaar Ministerie en gemeenten).

Bericht overgenomen van: