17-jarige Almeerder verdachte van twee overvallen

Foto: AgĂȘncia Brasil/cc-by-3.0 Brazil

Den Haag – Politieagenten hielden in de Van Kinsbergenstraat een jongeman aan die mogelijk betrokken is bij twee overvallen. In de Jan van Riebeekstraat en de Waldeck Pyrmontkade werd op zaterdagavond een winkel overvallen. Het signalement van de daders kwam overeen. De politie onderzoekt de zaken.

Een donkergetinte jongeman met een donker trainingspak kwam even na 20.00 uur de zaak aan de Jan van Riebeekstraat binnen en bedreigde een medewerker met een vuurwapen. De dader van ongeveer 20 jaar oud vluchtte uiteindelijk te voet weg zonder buit. De dader werd niet meer aangetroffen.

Later dezelfde avond, rond 20:30 uur, overviel een donkergetinte jongeman met donkere kleding een winkel aan de Waldeck Pyrmontkade. Ook hier werd geen buit gemaakt. Agenten die in de buurt opzoek waren naar de verdachte hielden na een achtervolging een 17-jarige jongeman uit Almere aan in de Van Kinsbergenstraat. Daarbij werd een nepvuurwapen aangetroffen.

De politie houdt er rekening mee dat de 17-jarige mogelijk betrokken is bij de twee de overvallen en doet hier onderzoek naar. Bent u getuige geweest van een van de overvallen? Bel dan de politie via 0900-8844.

Bericht overgenomen van: