Werkzoekende 45-plussers in beeld

Foto: gemeente almere

De foto-expositie ‘Werkzoekende 45-plussers in beeld’ is op vrijdag 10 februari geopend door wethouder Participatie, Werk en Inkomen Froukje de Jonge, geopend. De expositie is een initiatief van de Participatiefabriek, een werkervaringsproject van De Schoor en is van 2 tot en met 28 februari te bekijken in het stadhuis van Almere, in de B-passage bij het Ondernemersplein.

“Geen werk hebben maakt meer kapot dan je lief is”, aldus Ineke van Galen, projectleider van de Participatiefabriek. In de expositie komen werkzoekende 45-plussers in beeld die het hebben ervaren om aan de zijlijn van de maatschappij te staan. Na een periode bij de Participatiefabriek hebben zij weer perspectief op werk. Wethouder Froukje de Jonge: “Daar waar we de afgelopen jaren bezig zijn geweest de werkzoekende 45+-kandidaat figuurlijk in beeld te krijgen, vind ik het mooi dat we door foto’s deze mensen nu létterlijk in beeld hebben. Het sluit goed aan bij het gerichte beleid dat we hebben om iedereen, ongeacht iemands leeftijd en de daarmee vaak gepaard gaande discriminatie op te arbeidsmarkt, aan een passende baan te helpen.”

Achter elke foto schuilt een persoonlijk verhaal dat te lezen is in een digitaal magazine. Guida van der Valk, deelnemer bij de Participatiefabriek, heeft de verhalen opgetekend. Fotograaf Mona Alikhah is verantwoordelijk voor de fotografie. Het online magazine kunt u vanaf 10 februari 2017 vinden op de website van de Participatiefabriek: www.participatiefabriek.nl/succesverhalen.

Ontwapenend, puur en krachtig! Zo staan de werkzoekenden op de foto. Hun verhalen vertellen ons, dat ondanks afwijzingen en tegenslagen, het met lef en doorzettingsvermogen mogelijk is om vooral vanuit je eigen talent weer kans op werk te krijgen, aldus AnneMarie Geneugelijk, manager Wijk & Welzijn De Schoor.

45-plussers hebben in Nederland een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt en hebben een onevenredig grote kans om langdurig in de werkloosheid te belanden. De gemeente Almere zet zich daarom met een intensieve aanpak in om de positie van 45-plussers op de Almeerse arbeidsmarkt te versterken. Dit initiatief van de Participatiefabriek steunt de gemeente dan ook van harte.