Scholen in Almere herdenken vermoorde Franse leraar Paty

Foto: Pixabay

Alle scholen van de Almeerse Scholen Groep (ASG) hebben maandag de moord op de Franse docent Samuel Paty herdacht. Dat meldt de ASG online. Op deze manier heeft ASG respect betuigd en een signaal afgegeven: “Vrijheid van onderwijs en vrijheid van meningsuiting zijn cruciaal bij het helpen opgroeien van kinderen en jongeren”.

Culturen

“De ASG-scholen staan open voor alle gezindten, culturen en religies”, zo schrijft de school. ” Samen wisselen leerlingen vrijuit van gedachten met elkaar. Docenten begeleiden deze gesprekken en hebben als taak te laten dat er verschillende meningen naast elkaar mogen bestaan. Onderwijs geven is immers meer dan leren lezen en rekenen. Het is ook met elkaar samen leven en een eigen mening ontwikkelen, met respect voor de ander. Niet voor niets is de missie van ASG: samen kleur geven aan goed onderwijs. ASG staat daarvoor en blijft dat doen”.

Landelijk

Op meer scholen werd de moord op de Franse leraar Paty herdacht. Ook op die scholen hing de vlag halfstok. Onderwijsministers Slob en Van Engelshoven hadden de scholen opgeroepen dit te doen. Paty werd onthoofd door een extremistische moslim, omdat hij in een van zijn geschiedenislessen cartoons van de profeet Mohammed had laten zien.

Reacties van lezers

Eerder ontvingen we via 1almere.nl reacties van lezers. De reacties willen we je natuurlijk niet onthouden:

Pipo schreef:

vrijheid word steeds meer afgepakt

RJLBEIJER schreef:

Ach en wee
Kaarsjes branden liedjes zingen ,beertjes neerleggen,en ballonnen oplaten. Zo hebben zij weer hun plicht gedaan en gaan we weer over tot de orde van de dag Die orde betekent weer stemmen op partijen die 110.000 jodenhaters,christenhaters, en homohaters naar ons land halen
Zoals gewoonlijk kijken zij daarna weer weg en huichelen mee met de islam