Ahmadiyya Moslim Gemeenschap veroordeelt terrorisme

Foto: Aangeleverd

“De moord op en onthoofding van Samuel Paty en de aanslag in Nice moeten worden veroordeeld”, dat zegt het internationale Hoofd van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap is ook actief in Almere.

Gemeenschap

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap heeft een moskee in Almere Poort. “De gemeenschap staat bekend voor zijn liefdadigheidswerk en vredelievend karakter. Het motto van de gemeenschap is: liefde voor iedereen, haat voor niemand”, zo lieten de leden van de Baitul Afiyat Moskee eerder weten. De leden staan dan ook achter de reactie van het internationale Hoofd Hazrat Mirza Masroor Ahmad.

Medeleven

Het internationale Hoofd van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap betuigt zijn diepste medeleven met de dierbaren van de slachtoffers en met de Franse bevolking.

“De gevolgen van deze vreselijke daad hebben de spanningen tussen de islamitische wereld en het Westen en tussen Moslims die in Frankrijk wonen en de rest van de samenleving verder vergroot. Wij beschouwen dit als een bron van diepe teleurstelling en een wijze waarop de vrede en stabiliteit in de wereld verder wordt ondermijnd. We zouden allen moeten samenwerken om alle vormen van extremisme uit te bannen en wederzijds begrip en tolerantie aan te moedigen. Vanuit ons perspectief zal de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap alles in het werk stellen om een beter begrip te bevorderen van de ware en vreedzame leerstellingen van de islam in de wereld”.

Reacties van lezers

Eerder ontvingen we via 1almere.nl reacties van lezers. De reacties willen we je natuurlijk niet onthouden:

Maaike schreef:

Het is echt goed dat ook zij een reactie geven en medeleven betuigen. Dat mag ook eens gezegd worden. Wilders vroeg zich laatst op Twitter af hoe het kan dat de moslims nu niks laten horen? Eeehm, volgens mij volgt hij het nieuws niet goed.

RJLBEIJER schreef:

Goh diezelfde moslims bedreigen al jaren Geert Wilders met de dood.
Misschien moet jij het nieuws eens wat beter volgen

Maaike schreef:

Misschien moet Geert Wilders zich wat netter gaan gedragen en niet groepen wegzetten. Dan lok je het uit dat je bedreigd wordt en beveiliging nodig hebt.

RJLBEIJER Beijer schreef:

Het zijn de wegkijkertjes zoals jij die ervoor zorgen dat ons vrije land steeds onvrijer wordt.Al 14 jaar wordt Geert Wilders met de dood bedreigd vanwege zijn mening. En dan zeggen wegkijkertjes zoals jij dat hij geen groepen mag wegzetten?Hopelijk krijg jij een moslimvriendje dat gun ik jouw en je familie van harte .

RJLBEIJER schreef:

En gij geleuft het zou mijn moeder zeggen.

Artikel geschreven door: 1Almere.nl.