PVV vreest voor ‘radicale islamitische organisaties’

Foto: Uit archief

De PVV in Almere vreest voor de komst van ‘radicale islamitische organisaties’ naar Almere. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van een oproep door NIDA Almere. NIDA heeft het stadsbestuur gevraagd om islamitische organisaties, die de Franse overheid wil verbieden, in Almere een toevluchtsoord te bieden.

Opvang

Onlangs diende NIDA Almere schriftelijke vragen in onder de naam: ‘Bied verboden Franse moslimorganisaties toevluchtsoord in Almere’. “In het verleden was Nederland eerder een toevluchtsoord voor Fransen. Zoals in de 17e en 18e eeuw voor Hugenoten die in Frankrijk vanwege hun geloof werden vervolgd. Misdaden van enkelingen werden ook toen toegeschreven aan een bevolkingsgroep. In een meer rechtvaardig en tolerant Nederland vonden Hugenoten toen vrede en toekomst. Wat NIDA betreft geldt dit nu ook voor een Franse islamitische organisaties als CCIF”, schrijft NIDA Almere.

‘Juist organisaties als CCIF, Collectif Contre l’Islamophobie en France, en liefdadigheidsinstelling Baraka City, die op alle mogelijke manieren geweld en terreur veroordelen, worden nu door de Franse regering verboden. CCIF is met haar werk voor gelijkwaardigheid, vrijheid en rechtvaardigheid in Frankrijk niet meer veilig. Ze zal haar werk buiten Frankrijk voort moeten zetten’.

Angst

“Naar aanleiding van de lafhartige moord op Samuel Paty in Frankrijk heeft de Franse regering stappen genomen om de radicale islam te bestrijden”, zo schrijft de PVV in schriftelijke vragen. De partij wil nu van het college van burgemeester en wethouders weten hoe zij tegenover de oproep van NIDA staat. De PVV schrijft: ‘Wij willen ondubbelzinnig van het college vernemen hoe zij tegenover deze oproep staat en of zij er net als de PVV voor kiest de radicale islam te bestrijden in plaats van de radicale islam nog meer in huis te halen’.

Opnieuw doden

De PVV geeft aan dat de schriftelijke vragen gelijk oplopen met de actualiteit van de dag: “Het is op de dag dat deze vragen worden gesteld 29 oktober 2020. Vandaag zijn er weer drie onschuldige mensen het slachtoffer geworden van de gewelddadige islam. Eén van hen is onthoofd. Bent u het met de PVV eens dat de islam in Nederland en Almere moet worden bestreden?”.

De schriftelijke vragen van zowel NIDA Almere als de PVV zullen binnenkort door het college worden beantwoord.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.