Politie in Almere start met de ‘digitale wijkagent’

Foto: Pixabay

Naast een fysieke wijkagent heeft de politie in Almere nu ook een digitale wijkagent. Daar waar gewenst en nodig zal de agent in samenwerking met collega (wijk)jeugdagenten presentaties geven over bijvoorbeeld, online pesten, sociale media, wachtwoordtips, sexting, Whatsappfraude en wapenbezit.

Niels Horn

De digitale agent is Niels Horn: “Waar mijn collega’s fysiek de wijk in gaan, ga ik virtueel op surveillance”, zo schrijft hij op Facebook. “Ik ben te vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, TikTok, Nextdoor, Google en Playstation. Natuurlijk gaat u mij ook in uw wijk zien. Dan heb ik nog weleens een laptop om mijn arm. Dit om met u in gesprek te gaan over digitale zaken”.

Verbinding

“Mijn wens om online te zijn is, digitaal met u de verbinding aan te gaan, maar ook om uw hulp te vragen en u tips te geven over digitale veiligheid. Zo zal u mij mogelijk online tegen komen bij reacties in groepen. Deel ik online preventietips over digitale zaken en zal ik soms mogelijk met u of uw kind online in gesprek zijn op de Playstation”, aldus agent Horn.

Reacties van lezers

Eerder ontvingen we via 1almere.nl reacties van lezers. De reacties willen we je natuurlijk niet onthouden:

Peter 45 schreef:

Leuk idee maar levert het ook iets op??

Pipo schreef:

Die man gaat alleen maar lekker zitten chatten met wijfies lui achter zijn bureau met de benen omhoog

Pipo schreef:

Nu moeten we bang worden. Hij gaat al onze reacties lezen en ons opsporen. Opgepast!!!

remco schreef:

Hopelijk dat de oudere mensen niet zo snel meer in de whatsappfraudeberichten trappen en dat hopelijk het wapenbezit zal afnemen in Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.