Kosten Floriade lopen steeds meer op

Foto: Pixabay

De Floriade kost de Almeerse inwoners steeds meer geld. Wie eerst dacht dat de Floriade maximaal tien miljoen euro zou gaan kosten, had het mis. De kosten liggen naar schattingen op minstens veertig miljoen euro. Almeerders maken zich zorgen over het project. Dat blijkt uit onderzoek van KRO-NCRV De Monitor.

Voorzieningen

De Monitor sprak met diverse Almeerders. Zij verwachten dat veel gemeentelijke voorzieningen te lijden hebben onder de Floriade. Zo wordt er bijvoorbeeld verwacht dat de jeugdzorg verder uitgekleed wordt. Is deze zorg terecht?

De rekening

De Monitor sprak met Corine Hoeben, onderzoeker bij het COELO. Het instituut onderzoekt onder andere hoe lagere overheden met hun geld omgaan. “Het is lastig te zeggen waar het geld precies vandaan komt als een gemeente met dit soort oplopende kosten te maken krijgt. Maar linksom of rechtsom krijgen de burgers wél de rekening gepresenteerd, want de gemeentelijke begroting moet sluitend zijn”, zo zegt zij.

Artikel

Lees meer over de hoge kosten van projecten als de Floriade op de website van De Monitor. De redactie van De Monitor is nog op zoek naar inwoners van Venlo en Zoetermeer. Zij kunnen wellicht meer vertellen over de financiële gevolgen van de Floriade die in hun gemeente plaatsvond.

Reacties van lezers

Eerder ontvingen we via 1almere.nl reacties van lezers. De reacties willen we je natuurlijk niet onthouden:

Ruud en jose schreef:

Ach ja die Floriade. De PVV is altijd al tegen deze geldverslindende onzin geweest. Andere Almeerse partijen niet en deze partijen worden keer op keer herkozen in de gemeenteraad. Ik hoop en spreek de wens uit dat het de Almeerders heel veel geld gaat kosten want daar kiezen zij voor.Ik niet Ik kies hier niet voor want ik stem al jaren op de PVV de enige partij in Almere met gezond verstand.

Meer: Floriade