Motie van afkeuring raadslid Buyatui na uitspraak

Screenshot online vergadering gemeenteraad
Foto: Eigen bron

Raadslid Hassan Buyatui van NIDA Almere heeft een motie van afkeuring gekregen. Een ruime meerderheid binnen de gemeenteraad gaf daarmee uiting aan haar afkeer van uitspraken die Buyatui vorige week deed. Volgens de motie heeft hij met zijn uitspraken ‘de grenzen betamelijke ver  overschreden en de gemeenteraad van Almere in een kwaad daglicht gesteld’.

Uitspraak

Buyatui gaf een reactie op een motie van de PVV. De PVV diende een motie in over de radicale islam. In de motie vroeg de PVV het college van burgemeester en wethouders aandacht te besteden ‘aan het gevaar van de radicale islam voor de vrijheden van vrouwen, homoseksuelen en zij die niet de islam aanhangen’.

Buyatui gaf als reactie op de motie: “Verschrikkelijk wat in Frankrijk gebeurde, maar wat deze motie doet is nog veel erger. Deze motie is nog erger dan wat die ene dader daar allemaal verricht heeft, de onschuldige mensen die hij heeft kunnen ombrengen. Deze motie pleit voor verdeeldheid in Almere. Deze motie, voorzitter, had niet ingediend moeten worden”.

Fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV noemde de reactie van Buyatui te gek voor woorden.

Debat

Voorafgaand aan de motie van afkeuring vond er een debat plaats. Uiteindelijk stemden 29 raadsleden voor de motie en 16 raadsleden tegen.

Reacties van lezers

Eerder ontvingen we via 1almere.nl reacties van lezers. De reacties willen we je natuurlijk niet onthouden:

Ruud en jose schreef:

Nou zeg een motie van afkeuring voor Nida.
Nou daar zal hij van schrikken zeg. En verder?
Verder weer wegkijken meehuichelen met de islam en Nida?
Verder gebeurt er weer niets.Is er al een leraar onthoofd vanwege mohammedcartoons?
Kwestie van tijd hoor.

Artikel geschreven door: 1Almere.nl.