Innercircle en Omroep Almere gaan samenwerken op cultureel gebied

Foto: aos

Almeerse Omroep Stichting (AOS) en Caroline in’t Veld hebben op maandag 5 februari jl een convenant samenwerking gesloten om een podium te bieden aan de groepen waarmee Stichting InnerCircle werkt. Caroline in’t Veld ontwikkelt vanuit haar stichting talenten in het schrijven van liedjes, poëzie, rap en muziek. Ze werkt met ouderen, jongeren met beperking, nieuwkomers en gedetineerden aan presentaties die culturele interesse en aandacht verdienen.

Stimulans

AOS wil Caroline in’t Veld en haar culturele netwerk in de stad stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Wekelijks zal de omroep een programma van een uur faciliteren met goede technische begeleiding. Per thematisch programma zal in’t Veld de kijker/luisteraar meenemen in haar fascinerende artistieke wereld. Onbekend Almeers talent wordt hierdoor belicht op een frisse eigentijdse wijze.

Hybride

Het programma van In’t Veld zal qua format zowel “kijkradio” als “luister-tv” bevatten. Blogs en vlogs bieden verdiepings-mogelijkheden online. Het format wordt op dit moment ontwikkeld. De sfeer zal passen bij het werk dat men inmiddels van In’t Veld gewend is: persoonlijk van toon en oprecht zonder opsmuk.

Veilig

“Ik ben blij dat ik juist deze muzikanten bij AOS een warm, respectvol en veilig podium kan bieden. Ik heb alle vertrouwen in het team en ben ervan overtuigd dat we samen mooie dingen zullen maken” laat In’t Veld weten.

Bewust

De AOS geeft aan: “Wij zijn ons bewust van de positieve werking die onze media kunnen bieden. Samen met Caroline gaan we heel gericht aandacht besteden aan het stimuleren en ondersteunen van culturele talentontwikkeling bij kwetsbare groepen in de stad.” Niet alleen muziek maar ook andere kunstvormen zullen worden besproken, van schilderen tot dans.

Actief

Met name de lokatie-opnames van In’t Veld vragen om een zorgvuldige voorbereiding. Daarom hebben beide partijen afgesproken de eerste uitzending te programmeren in de laatste week van maart 2018. Hierna zal het programma wekelijks worden uitgezonden. Een pakkende titel volgt.

Contact

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen, neemt u dan contact op met

Stichting InnerCircle: Caroline in’t Veld
[email protected]
06- 54646884