Dodenherdenking 4 mei in Almere

Foto: gemeente almere

Op 4 mei worden in Almere de slachtoffers van de Tweede Wereld Oorlog bij het monument de Dolfijn in Haven herdacht. Er wordt stilgestaan bij alle slachtoffers die zijn gevallen tijdens de Tweede Wereldoorlog en tijdens andere oorlogsmissies waar ook ter wereld. Stilstaan bij leven in vrijheid, stilstaan bij allen die tot op de dag van vandaag beperkt worden in hun vrijheid om welke reden dan ook. Hoe geef jij de vrijheid door?, dat is de centrale vraag.

Haven
Op 4 mei is vanaf 18.30 uur kerkgebouw de Goede Rede geopend en om circa 19.00 uur vertrekt de stille tocht naar het monument. Om ongeveer 19.30 uur begint het officiële programma bij de Dolfijn in Haven. Nick Teunissen zingt een speciaal voor deze gelegenheid geschreven lied o.b.v. Alwin Kluit. Jeroen van Bergen draagt het gedicht ‘Het lied der achttien dooden’ van Jan Campert voor en ongeveer 30 Almeerse scholieren zingen een prachtig lied o.l.v. Playing for Success en Mariëlle Flens. De muziek wordt verzorgd door de Brassband Almere o.l.v. Rolf Hoogenberg en het Schütz Ensemble o.l.v. Margo van Biezen.
Tijdens de plechtigheid helpen ongeveer 50 scoutingleden afkomstig van verschillende verenigingen in Almere.

Stad
In Almere Stad op de Grote Markt start om 19.00 uur het concert en om 19.30 uur wordt er live overgeschakeld naar de Dodenherdenking in Almere Haven. Om 20.05 uur – na het Wilhelmus – worden de optredens van bekende artiesten hervat en om 20.45 uur is de officiële start van het vierde Herdenkingsconcert Almere. Dwight Dissels, Assorted Travelers, Nick Teunissen en Alwin Kluit, Lisa Imhoff, Melany Sharon en Mart Schalken treden deze avond op. De presentatie is in handen van Nick Teunissen.

Livestream
De herdenking is via livestream te volgen op de Grote Markt en ook in de huiskamer. Op www.4en5meialmere.nl staat de link.