BELEEF 2017

Foto: Gemeente Almere

Op woensdagmiddag 14 juni komen zo’n 200 leerkrachten en onderwijsassistenten van Almeerse basisscholen en begeleiders van kinderdagverblijven naar het terrein van Vis à Vis bij het Almeerderstrand om ondergedompeld te worden in het cultuur- en natuuronderwijs aanbod voor het schooljaar 2017-2018. Ruim 60 aanbieders, kunstenaars en/of natuurexperts staan klaar om ze door middel van kleine optredens, speeddates en workshops te inspireren. Collage en Stad & Natuur Almere organiseren dit evenement voor de vierde keer.

BELEEF! is HET evenement om grenzen te verleggen en uitdagende workshops en activiteiten te volgen door middel van de wervelende opzet met troubadours en verrassingen. Denk aan workshops en activiteiten rond muziek, theater, kunstlessen, erfgoed, multimedia beeldend onderwijs, dans, literatuur, poëzie, fotografie, film natuur en techniek.

BELEEF! bestaat uit de Laan der Verleiding, het Aan de Slag Pad, de Spotlight Boulevard en de Luister- en Fluistersteeg. Deelnemers kiezen hun eigen programma uit het rijke aanbod van deze middag. En dit allemaal in het verrassende decor van Vis a Vis. De bezoekers komen gegarandeerd met frisse ideeën de klas weer in.

Juf Desiree zegt na afloop van een eerdere editie van BELEEF!: “De afwisseling van verschillende activiteiten vond ik super! Ik heb leuke ideeën gekregen en heb genoten! Het is zo inspirerend en gezellig!”

Het werk van Collage Almere en Stad & Natuur Almere gaat over verbindingen leggen tussen scholen, partners en aanbieders. Hiermee wordt een stevig fundament gelegd, waarmee gebouwd kan worden aan goed cultuur- en natuuronderwijs. Dit is van groot belang, omdat dit bijdraagt aan de totale ontwikkeling van het kind, dat in een veranderende maatschappij leert te functioneren.