Almere : werkzaamheden Metropolestraat en Regisseurstraat

Foto: eigen archief

Om ervoor te zorgen dat de gebouwen weer goed te bereiken zijn gaan we de hoogte van de bestrating aanpassen. Ook gaan we in de Metropolestraat de kolken vervangen door lijngoten. Beide zijn bedoeld voor het afvoeren van regenwater, maar lijngoten zorgen voor een betere afvoer.

De rijweg komt op dezelfde hoogte te liggen als de trottoirs. Hierdoor kan het verkeer elkaar beter passeren bij laad- en losactiviteiten.

In de Regisseurstraat leggen we nieuwe stenen neer.

Planning

We vinden het belangrijk dat beide straten en de parkeergarages bereikbaar blijven. Daarom voeren we het werk in fases uit. Dit betekent wel dat we langer bezig zijn dan als we de straten in het geheel zouden afsluiten.

We zijn begonnen op maandag 20 februari. Als eerste werken we aan de Metropolestraat (het deel tussen de Wijsgeerbaan en het Stationsplein) en de Regisseurstraat (tussen de Schrijverstraat en het Beeldhouwerpad, tot de ingang van de parkeergarage).

Zodra een fase is afgerond stellen we deze weggedeelten weer open voor het verkeer. We verwachten uiterlijk medio mei klaar te zijn met de werkzaamheden.

Overlast voor bewoners, bezoekers en winkeliers

We doen ons uiterste best om de overlast voor bewoners, bezoekers en winkeliers tot een minimum te beperken. Helaas kunnen we overlast niet helemaal voorkomen.

Fietsers en voetgangers kunnen de straten blijven gebruiken (deels door gebruik te maken van het trottoir). Voor het autoverkeer komen er omleidingsroutes naar de parkeergarages en de Wijsgeerbaan. Omdat we in fases werken zullen de omleidingsroutes een aantal keren wijzigen. We geven de omleidingen vanaf de Landdrostdreef aan met borden. De bevoorrading van de winkels blijft tijdens de werkzaamheden mogelijk.

De bewoners en winkeliers zijn met een brief geïnformeerd. De personen die een parkeerabonnement hebben voor de parkeergarages in deze straten ontvangen een brief waarin staat welke gevolgen de werkzaamheden voor hen hebben.

Meer actuele berichten