Eerste paal geslagen voor speciaal woonproject

Foto: begeleid wonen autisme almere

Stichting BWA, de stichting die zich inzet voor huisvesting van mensen met een stoornis in het autistisch spectrum, mag met trots meedelen dat de eerste paal, voor het appartementencomplex AanMere, op maandag 18 juni as. wordt geslagen. Een echte mijlpaal dus! Voor de toekomstige bewoners is dit dan de eerste stap op weg naar zelfstandig wonen, waarbij men zelf de keuze voor zorgleverancier maakt.

Omdat er in heel Nederland veel vraag is naar heipalen en het tot op het laatste moment spannend is geweest wanneer de palen komen, (zijn ze er wel, zijn ze er niet), is in overleg met bouwers, corporatie, en stichting, besloten om van deze eerste stap geen groots opgezet festijn van te maken. Bij het leggen van de zogenaamde eerste steen, gaan we echter zeker van ons laten horen! Dus houdt de berichtgeving hieromtrent in de gaten.

Voor toewijzing van de woningen wordt een wachtlijst gehanteerd, met de regel, wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Oftewel: degene die het langst op de wachtlijst staat, is het eerst aan beurt. Mocht u van mening zijn dat u ook in aanmerking komt voor een sociale huurwoning voor deze doelgroep (stoornis in het autistisch Spectrum), neemt u dan contact op met ons.

De Stichting organiseert op regelmatige basis bijeenkomsten voor potentiƫle bewoners. Mocht u van deze bijeenkomsten, en uiteraard alle andere lopende zaken met betrekking op de doelgroep, op de hoogte gehouden worden, meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

Er zijn vele handen nodig om het werk van het bestuur van de stichting lichter te maken. Wij zijn dan ook nog op zoek naar een paar bestuursleden die ons hierbij behulpzaam kunnen zijn. Als algemeen bestuurslid, of in een specifiek benoemde bestuurlijke functie, wij zijn blij met de mensen die ons willen en kunnen ondersteunen. Mocht u van mening zijn dat u hiervoor de aangewezen persoon bent, neemt u dan contact met ons op.

BWA (Begeleid Wonen Autisme Nederland)