Almeerder schrijft boek De Weg naar Tevredenheid

Foto: furore

Veel mensen zijn ontevreden over hun leven, lopen keer op keer tegen dezelfde problemen aan. Ze zijn niet in staat om daar verandering in aan te brengen en lopen vervolgens vast. In het boek ‘De weg naar tevredenheid’ laat Almeerder Arjen Sernee zien hoe je meer tevredenheid in je leven kunt ervaren. En toont hij aan dat 100% plezier, geluk of tevredenheid niet bestaat.

Alles wat je doet in het leven heeft plezierige en minder plezierige kanten. Iedere keuze die je maakt heeft consequenties die zowel leuk als minder leuk zijn. Het streven naar 100% geluk of tevredenheid leidt onvermijdelijk tot teleurstellingen. Beter is om te streven naar een passend midden: een balans tussen prettige en minder prettige zaken. We spreken dan niet meer over geluk, maar over een gevoel van tevredenheid. In het boek geeft Arjen Sernee meer inzicht in het eigen gedrag, laat hij zien waarom dit vaak niet constructief is en biedt hij handvatten om dit te veranderen.

Over De weg naar tevredenheid (ISBN: 9789492939036):
Uit onderzoeken blijkt dat hoe meer tevreden ‘de mens’ is, des te productiever, succesvoller, gezonder en socialer hij/zij is. Dit lijkt dus een win/win-situatie voor zowel werknemers als werkgevers, alsmede voor het individu en de gehele maatschappij. De praktijk is echter, zoals wij weten, totaal anders.

De weg naar tevredenheid is zeer geschikt voor eenieder die op zoek is naar (meer) tevredenheid of vermindering van klachten. Daarnaast is dit boek zeer goed bruikbaar voor bedrijven die een verbeteringsslag willen maken, want de mensen in je bedrijf zijn nu eenmaal bepalend voor de winst.

Heb je derhalve genoeg van ‘geluksboeken’ en wil jij op een realistische wijze aan de slag met het bevorderen van je persoonlijke tevredenheid en heb je daarbij behoefte aan concrete handvatten waar je echt wat mee kunt? Dan is dit het boek dat je kan helpen om je verandering waar te maken.

Over de auteur:
Almeerder Arjen Sernee is geboren in Haarlem, gehuwd, en is opgevoed door zorgzame ouders. Hij heeft 35 jaar ervaring opgedaan bij een groot bedrijf in diverse functies en werkt sinds 2003 als eigenaar/psycholoog met zijn bedrijf Via Mentalis Consultancy. Zijn instelling in het leven is pragmatisch; met beide benen op de grond. In zijn werk is hij gericht op het verkrijgen van tevredenheid bij de individuele mens en daarmee samenhangend meer rendement voor bedrijven, waarbij het afstemmen en optimaliseren van belangen voorop staat.

Over Futuro Uitgevers:
Futuro Uitgevers is een moderne, op de toekomstgerichte multimediale uitgeverij van boeken, e-books, apps, e-learning en events.