Watersnipweg vijf dagen dicht voor fietsers en gemotoriseerd verkeer

Foto: rijkswaterstaat

Vanaf maandag 26 februari 7.00 uur tot vrijdag 2 maart 16.00 uur is de Watersnipweg, ter hoogte van het viaduct over de A6 in beide richtingen afgesloten. De Provincie (aannemer Parkway 6) voert dan sloopwerkzaamheden uit aan de zijkanten van het wegdek, onder het viaduct de Watersnipbrug (over de Hoge Vaart). Hierbij wordt ook asbest verwijderd. Bij deze werkzaamheden wordt een verplichte veiligheidszone rondom het werkterrein aangehouden van vijf meter. Dit betekent dat de Watersnipweg en Weteringweg (aan de overkant van de Wateringweg) tijdens deze werkzaamheden in beide richtingen geheel of alleen ’s nachts zijn afgesloten voor de veiligheid van de weggebruiker en wegwerker.

Omleiding
Automobilisten worden omgeleid via de Tussenring. Fietsers kunnen gebruiken maken van de Weteringweg, aan de overzijde van het water (Hoge Vaart). De omleiding staat ter plaatse met gele borden aangegeven.

Weteringweg 7 nachten dicht
De Weteringweg is ter hoogte van het viaduct in beide richtingen afgesloten van maandag 5 maart tot maandag 12 maart tussen 22.00 uur en 6.00 uur. De Weteringkade is dan te bereiken via het fietspad Kolthoornpad dat hiervoor tijdelijk wordt opengesteld. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer te begeleiden. Voor nood- en hulpdiensten maken wij vanaf de Waterlandseweg een tijdelijke inrit. Overdag is de Weteringweg open voor al het verkeer.

Wat betekenen de werkzaamheden voor u?
Wij gebruiken een speciale knijper om de zijkanten van het wegdek te verwijderen. Deze knijper maakt minder lawaai dan bijvoorbeeld een jekkerhamer. Ondanks deze maatregel kunnen de werkzaamheden geluidshinder veroorzaken. De gemeente Almere heeft ontheffing afgegeven voor het werken in de nacht omdat de geluidshinder onder de wettelijke norm blijft. Desondanks begrijpen wij dat het voor de omgeving vervelend is dat er in de nacht mogelijk geluidshinder is.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl. U kunt zich daar ook abonneren op de nieuwsbrief van het project. Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800 8002.