Vijf unieke torens van LEGO steentjes in Almere te zien

Foto: kaf almere

Enige dagen terug opende KAF de mini-expo ‘Porous City’; een serie van vijf unieke torens van LEGO-steentjes die bijdragen aan een meer poreuze, meer open stad. De torens zijn door studenten van de TU-Delft Bouwkunde gemaakt onder leiding van urbanist en architect Winy Maas. De mini expo is gratis te bezoeken t/m 21 maart 2018.

Hoe zorg je voor voldoende woonoppervlak om het toenemende aantal inwoners verticaal te kunnen huisvesten- en op welke manier creëer je tegelijkertijd een ideale leefomgeving? De studenten van de TU-Delft Bouwkunde onderzochten dit complexe vraagstuk en maakten in opdracht van The WHY Factory 16 prototype torens met steentjes van LEGO. Vijf van deze torens staan nu opgesteld in de Architectuurstudio van KAF. Door het onderzoek hebben we een andere visie gekregen op hoogbouw. KAF Expo projectleider Odette Breijinck vertelt: “De groeiende wereldbevolking vraagt om nieuwe woonvormen. Verticale steden zoals hier verbeeld, worden nu al gebouwd.”

KAF wil de inwoners van Almere informeren en inspireren met de architectuur van de stad. Maar ook met bijzondere projecten. Daarom zijn deze iconische torens naar Almere gehaald. Deze expositie bied je de mogelijkheid om hoogbouw op een andere manier te bekijken.

Aan de tentoonstelling zijn drie educatieve programma’s gekoppeld. Zo onthult Adrien Ravon – onderzoeker bij The WHY Factory – in zijn lezing een systematische methode om onze gebouwde omgeving te ontsluiten, word je in de masterclass van Odette Breijinck meegenomen langs de pioniersgebouwen in de Verenigde Staten en zie je de eerste voorbeelden in Nederland en Almere. Tot slot kan je zelf aan de slag door samen met beeldend kunstenaar Lenny Schröder (deelnemer tentoonstelling House of Arts) te werken aan innovatieve en ruimtelijke structuren. Dit alles vanuit de LEGO maatvoering.

Meer informatie over de expo en educatieve programma’s: www.kaf.nl/porouscity