Theater, expo & film in teken van Spoken Word

Foto: ted struwer

We zijn al weer over de helft van de reeks FIRST FRIDAYS dit seizoen. Over twee weken vindt de vierde editie plaats en deze staat in het teken van spoken word. Zo staat er een performance van Sleepy the Poet op het programma en is er een expositie van zijn werk te zien. Schrijfster Lisanne van Aert draagt een monoloog en kort verhaal voor, kleinkunstenaar Stephan Peters is te zien met één van zijn shows en de band Hilbrandt sluit de avond af met inspirerende, eigentalige nummers. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.corrosia.nl.

Sleepy the Poet
Sleepy the Poet is een Amsterdamse spoken word artiest en kunstenaar met een passie voor verhalen. Sinds 2009 is hij vaak te zien geweest op verschillende podia en bij FIRST FRIDAY vertoont hij zijn recente project “The Wake Up” waarbij hij spoken word combineert met straatfotografie en muziek. Met gevoel voor komedie en een waardering voor de sleur van het gewone leven zijn alledaagse momenten verwerkt in dertien kunstwerken. Samen vormen zij een verhaal, wat zich chronologisch afspeelt op één dag.

Lisanne van Aert
Schrijfster Lisanne van Aert studeerde dit jaar af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met de opleiding Writing for Performance. Sindsdien heeft ze niet stilgezeten. Zo schrijft ze voor online magazine Hard//hoofd en heeft ze de tekst geschreven voor de voorstelling The Ballad die onlangs in première ging. Bij ons draagt ze een monoloog uit deze voorstelling voor en horen we één van haar korte verhalen.

Stephan Peters
Samen met zijn drie muzikanten speelt Stephan Peters tijdens de vierde editie echte luisterliedjes. Ze spelen onder andere nummers van Jacques Brel en Ramses Shaffy, maar laten ook eigen geschreven nummers horen. Eerder was het viertal te bewonderen op verschillende festivals, radio en podia en in 2016 werden ze bekroond met de Kleinkunstprijs voor aanstormend talent op de Gentse Feesten.

Hilbrandt
Hilbrandt maakt muziek over de schaduwkant van ambitie. Momenteel zijn ze bezig met hun tweede album en FIRST FRIDAY zal één van de eerste evenementen zijn waar de nummers van dit album live te beluisteren zijn. We leven in een wereld van burn-outs, slaaptekorten, stress en vluchtige vriendschappen. Hilbrandt vat deze thema’s bij de hoorns en maakt er een ronkende dansbare en met synthesizers geladen liveshow van. Denk aan een mix van Spinvis, Bruce Springsteen, Kanye West en Arcade Fire.

Vierde editie op 1 december
De komende FIRST FRIDAY vindt plaats op vrijdag 1 december bij Corrosia Theater, Expo & Film aan de Markt 43 in Almere Haven. Het programma start om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop voor 5 euro (studenten betalen 2,50 euro op vertoon van hun studentenkaart) aan de deur en via www.corrosia.nl. Houd Facebook, Instagram @Firstfriday036 en de website van Corrosia Theater, Expo & Film in de gaten voor meer informatie over de programmering. De volgende edities zijn op 5 januari en 2 februari.

Corrosia Theater, Expo & Film is in 2015 begonnen met het project FIRST FRIDAY waarmee zij jonge cultuurprofessionals de kans geeft om elke eerste vrijdag van de maand een artistieke avond samen te stellen. FIRST FRIDAY wordt mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds en Gemeente Almere. Kijk voor meer informatie op www.corrosia.nl