Almeerse kinderen planten Tiny Forest in Almere Poort

Foto: tiny forest house

Op dinsdag 28 november is het zo ver: dan wordt Tiny Forest Almere Poort geplant in het Cascadepark bij het Natuurlijk Spelen. De bomen en struiken worden geplant door kinderen van de aangrenzende school De Kleine Wereld, samen met studenten van Aeres Almere en buurtbewoners. Wethouder Tjeerd Herrema komt de kinderen helpen bij de aanplant. Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om bij de opening te zijn en een boompje te planten.

Wat is een Tiny Forest?
Een Tiny Forest is een snelgroeiend klein bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Bijzonder aan een Tiny Forest is de hoge biodiversiteit en de nauwe betrokkenheid van de buurt bij de groei van het bos. Het is een bos van de buurt, waar zowel buurtbewoners als scholen bij worden betrokken. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek en kinderen leren in het Tiny Forest over de Flevolandse natuur.

Almere in Bloei
Wethouder Tjeerd Herrema: “In aanloop naar de Floriade in 2022 willen we het groen de stad intrekken en Almere in bloei zetten. Dit Tiny Forest in Poort is ook een prima voorbeeld van een groen Almere. Hoe fijn is het om een eigen stuk bos in de buurt te hebben en daarmee meteen de natuur in de wijk te versterken. Daarom blijft het niet bij dit Tiny Forest in Poort. In Almere Haven werken mensen enthousiast aan de realisatie van het tweede Tiny Forest van Almere en we zijn aan het kijken naar de mogelijkheden om er de komende jaren in Almere meer te planten. Zo maken we samen het groen stap voor stap aantrekkelijker.”

Tiny Forest Almere Poort
Zaandam, Utrecht en Delft hebben al een Tiny Forest. Tiny Forest Almere Poort is het eerste Tiny Forest in Flevoland. Stichting Cascade, verantwoordelijk voor het project Natuurlijk Spelen, gemeente Almere en IVN Flevoland maken Tiny Forest Almere mogelijk.