Werkzaamheden Baltimoreplein gaan van start

Wethouder Hilde van Garderen geeft startsein voor herinrichting Baltimoreplein.
Foto: Gemeente Almere (Aangeleverd)

Het Centrum van Almere Buiten krijgt een nieuw gezicht. Volgens de gemeente is dat nodig voor de toekomst. “Almere Buiten Centrum is onderdeel van de aanpak Stedelijke Vernieuwing, een van de acht kernopgaves van het coalitieakkoord”, aldus de Gemeente Almere. “Nu de afronding van de bouw van het hotel in zicht is en na een uitgebreid participatietraject met omwonenden en ondernemers over de herinrichting van het Baltimoreplein, is vrijdag door wethouder Hilde van Garderen het startsein gegeven voor de uitvoering”.

Upgrade

Het plein krijgt door het toevoegen van meer groen, een ‘upgrade’ van de openbare ruimte. Ook worden volgens de gemeente de horecamogelijkheden verbeterd door het toevoegen van meer terrassen en groen. Op deze manier wordt het plein gezelliger en aangenamer om te verblijven. Daarnaast wordt ook de omgeving van de busbaan wordt groener gemaakt om deze minder dominant te maken en om zo een kwalitatieve groene loper te creëren als tegenhanger van de busbaan.

2021

De planning is dat de werkzaamheden worden afgerond in het voorjaar van 2021. Bij de afronding wordt ook het speelkunstwerk Baltimore Bend toegevoegd naast het hotel. Daarmee wordt weer een belangrijk deel van het centrum voltooid.