FC Almere Vrouwen Winnen Nipt bij Sparta Nijkerk (0-1)

24 sep , 14:06 Gemeente
image 3 66c472e1d9c2f

De vrouwen van FC Almere behaalden hun eerste overwinning in de nieuwe competitie tegen Sparta Nijkerk. Het was een spannende wedstrijd waarbij FC Almere uiteindelijk met 0-1 zegevierde.

Licht Veldoverwicht

De teams begonnen gelijkwaardig aan het duel, maar FC Almere wist gaandeweg meer controle over het spel te krijgen en een licht veldoverwicht op te bouwen. In de 22e minuut resulteerde dit in een prachtig doelpunt door Geneve Gibbs na een voorzet van Denise Veldhuizen.

Stijgende Lijn bij Almere

In de tweede helft slaagde Sparta er niet in om FC Almere echt onder druk te zetten, mede dankzij het compacte spel van Almere en de beperkte ruimte die zij gaven. De Almere-doelvrouw hoefde niet veel reddingen te verrichten en de wedstrijd werd gecontroleerd uitgespeeld.
De winst bevestigde de stijgende lijn van FC Almere, die een verdiende overwinning behaalden in hun eerste competitieduel. Coach Hans van Loen was tevreden maar ziet nog ruimte voor verbetering, waaraan de ploeg zal werken in de komende week.

Vooruitblik

FC Almere Vr.1 bereidt zich nu voor op hun volgende duel tegen Buitenboys Vr.1 op 5 oktober om 13:15 uur op Sportpark Polderkwartier. De vrouwen hebben een positieve start gemaakt en kijken uit naar de volgende uitdaging.