FC Almere laat het weer afweten in bekercompetitie

08 sep , 10:14 Gemeente
image 1 66c472de9d9c0

Op sportpark de Marken is het FC Almere weer niet gelukt om de eerste bekerwinst binnen te halen. Tegenstander Maarssen bleek op vele punten de betere ploeg te zijn en wist in Almere ook haar tweede bekerzege te behalen. Het werd uiteindelijk 0-3 en daar viel niets aan af te dingen.

Poging op de lat

De twee ploegen begonnen goed aan het duel en waren er voor beide doelen mogelijkheden waar vooralsnog niet uit werd gescoord. In minuut 7 was Almere het dichtst bij een doelpunt toen Almeerder Boy Vermast zijn lob op de lat zag belanden. Drie minuten later waren de gasten echter wel succesvol en scoorde Gokhan Yasar de 0-1 voor Maarssen.
Niet veel later wist Maarssen de voorsprong te verdubbelen naar 0-2, en bij Almere bleef het bij een schot van linkerspits Rogier Arduin die naast zag gaan. Maarssen benutte een strafschop en kwam op een comfortabele voorsprong van 0-3 voor de rust.

Almere iets meer grip op de wedstrijd

Met omzettingen in de tweede helft probeerde Almere terug te komen, waardoor het een gelijkopgaande strijd werd. Maarssen en Almere kregen kansen, maar er werd niet meer gescoord na de rust. Almere lijkt uitgeschakeld in de beker en zal tegen Zuidvogels laten zien of ze klaar zijn voor de competitie.