Almeerse Skeeleraars bij Special Olympics World Games

Foto: Toni_V/cc-by-sa-2.0 Generic

Ongeveer zevenduizend sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen strijden tot en met 2 augustus tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games in Los Angeles. Voor Team NL komen de Almeere skeeleraars Ilyasse Sadik, Barbara Groen, Ricardo Smidt en coach Cynthia Zetz van de Almeese Schaatsvereniging (ASV) in actie. In totaal bestaat het Nederlandse team uit 65 sporters en 22 coaches en is actief in dertien sporten.

Zaterdag werden de spelen officieel geopend door Michelle Obama. In het Coloseum, het Olympisch stadion van Los Angeles, betraden de deelnemers met een parade het stadion. Na het hijsen van de Special Olympics vlag, het ontsteken van het vuur en een optreden van Stevie Wonder betrad de First Lady van de Verenigde Staten, Michelle Obama, het podium. “Deze World Games laten zien dat wij dit allemaal samen kunnen doen en dat wij het beste in elkaar naar boven brengen. Door jullie als sporters komen wij samen als nooit tevoren. Wij zullen jullie niet alleen maar toejuichen, maar ook van jullie leren” aldus Michelle Obama die haar speech afsloot met de belangrijkste woorden “Let the games begin!”.

Voor de opening kwamen de skeeleraars al in actie voor een training op de kunststofbaan in het Convention Centre. Het was wennen maar de Almeerders zien de wedstrijden met vertrouwen tegemoet.

Volg de verrichtingen op www.facebook.com/teamnlskeeleren2015.

Bericht overgenomen van:

Zie ook: