Gouden mandje gezocht voor twee Chihuahua’s

Foto: dierenasiel almere

Gisteren werd er door Dierenasiel Almere een speciale oproep gedaan voor twee ontzettend leuke Chihuahua’s. Met hun prachtige verschijning zijn ze een lust voor het oog en het is een stel om direct verliefd op te worden. De hondjes zijn door de vorige eigenaar afgestaan omdat er te weinig tijd voor hen was. Ondanks dat ze met z’n tweeën binnengekomen zijn, mogen Nahla en Simba apart van elkaar geplaatst worden. Beide hondjes zijn geboren op 20 augustus 2016 en hebben dus nog een heel leven voor zich.

Nahla, de lichtgekleurde Chihuahua van de twee, is een teefje. Het is een ontzettend mooi en knap hondje dat graag nog veel wil leren. Nahla is wat onzeker en vindt nieuwe situaties erg spannend. Zij is dan ook op zoek naar een baasje dat weet hoe hier mee om moet worden gegaan. Het liefst wordt ze geplaatst bij een gezin met een andere stabiele hond zodat ze zich hieraan op kan trekken. Nahla heeft de pech dat zij doof is maar hier kan zij goed mee omgaan. Ze houdt van autorijden en is gewend om alleen thuis (in de bench) te zijn. Zij wordt liever niet bij katten of kleine kinderen geplaatst. Zij kan goed met andere honden overweg, mits ze een goede begeleiding krijgt.

Simba, de prachtige donkergekleurde Chihuahua van de twee, is een reutje. Hij kan het goed vinden met andere honden, katten en (kleine) kinderen. Alleen thuis zijn (in de bench) is geen probleem en autorijden vindt hij ook geweldig. Simba is een ontzettend lief hondje maar in vreemde situaties is het een held op sokken. Ondanks dat hij wat onzeker is, blijft hij vriendelijk naar iedereen. Simba heeft de pech dat hij blind is aan zijn linker oogje. Maar hij kan hier prima mee omgaan. Simba is op zoek naar een baasje met ervaring die ervoor kan zorgen dat hij meer vertrouwen krijgt. Het liefst zou hij geplaatst worden in een gezin waar ook een andere stabiele hond aanwezig is zodat hij van de andere hond kan leren.

Bent u op slag verliefd geworden op één van deze geweldige hondjes? Aarzel dan niet om contact met het dierenasiel op te nemen. Maak vrijblijvend een wandeling met ze en ontdek hoe leuk en hoe lief ze zijn.

Adres: Groene Kadeweg 24, 1332 BW Almere
Openingstijden dierenasiel: maandag t/m zaterdag 10.00-12.30 uur en 13.30-16.00 uur.