Truda van der Kooij: Adam en Eva

Adam zoekt Eva

Hebben jullie het al gezien?Adam zoekt Eva VIPS.
Mensen die met elkaar daten op een prachtig eiland met wuivende palmbomen.
Niks aan de hand zou je zo zeggen. 1 kleinigheidje . . . . . . ze doen dat naakt!!
De deelnemers komen in eerste instantie peddelend op een vlot. Met het zandstrand in zicht moeten ze dan hun kleren uittrekken.
Ik breek al mijn nek bij de gedachte dat ik balancerend op een vlot mijn oma-onderbroek sta uit te trekken op mijn meest charmante manier. Maar dat terzijde.
Dan strompelen de kandidaten vanuit het water naar het strand waar hun toekomstige spiernaakte partner staat te wachten. Was ook niks voor mij geweest, ik was al minimaal 3 keer gevallen en als een aangespoelde verzopen megakwal aan land gekomen.
Eenmaal op het strand kijken ze elkaar eens diep in de ogen en beginnen hun eerste gesprek zonder hun blik één moment af te laten dwalen. Wat ik me dus ook niet kan voorstellen; ikzelf zou meteen kijken naar de vleeswaren. De ogen en diepzinnige conversaties komen daarna wel een keer!
De dames die meedoen zeggen standaard: “we doen mee omdat we op deze manier op ons innerlijk beoordeeld worden..”. Ik denk dan: WTF vrouw! Je staat hier in je blote punani! Natuurlijk kijken ze niet eerst naar je stralende innerlijk . . . . hoe naïef kun je zijn.
Ook even een compliment naar de BN’ers die meedoen, want die geven zichzelf bloot tot op het spiernaakte (schaam)bot!
Als je dan Inge de Bruijn heet (aflevering 2) is dat niet zo erg. Met dat belachelijk mooie zongebruinde olympische lijf dat zij bezit past ze perfect in het tropische eiland plaatje. Ik zweer het je: als ik zo’n lijf had dan liep ik in het dagelijks leven de hele dag spiernaakt in de Appie Heijn. Gewoon . . . . . . . voor de show!
Daarentegen deed Tony Star (aflevering 1) menig wenkbrauw fronsen bij het zien van zijn kleine ehhh supersterretje!
Nou mag je iemand natuurlijk niet op dat soort dingen beoordelen, maar het feit ligt er dat het een TV programma is. Als dan heel Nederland ineens een mening over je blijkt te hebben is dat iets wat er bij hoort!

Mijn mening: mensen doe normaal! Ga gewoon naar een club, zoek de ware in je kennissenkring, kom je ware tegen bij de slager of ga swipen op Tinder! Maar alsjeblieft, hou je kleren aan bij de eerste date (of nou ja, tenminste tot jullie weer bij een van beide thuis zijn of zo).
Zodat we elkaar gewoon in de ogen kunnen aankijken en naar elkaar luisteren om elkaar beter te leren kennen zonder meteen een cijfer te hoeven geven aan elkaars uitstekende lichaamsdelen en andere vleeswaren.
Ik spring lekker ouderwets in mijn corrigerende oma onderbroekje en swipe nog maar eens iemand de lucht in! Met mijn kleding aan welteverstaan!
Truda van der Kooij
Zangeres en columniste