Zoektocht naar Topsporttalent in Almere

Foto: Topsport Almere

Het Almere Kenniscentrum Talent (AKT), het NOC*NSF en Topsport Flevoland organiseerden afgelopen zondag samen met sportbonden in het Topsportcentrum Almere de landelijke NOC*NSF Talentdag, een nationale zoektocht naar topsporttalenten. De talentdag werd ondersteund door studenten van het ROC van Flevoland, opleiding Sport & Bewegen. De 250 deelnemende scholieren werden getest op allerlei fysieke vaardigheden, waaronder de sprinttest, shuttle run test en sprongtest. De komende twee weken krijgen de sporters te horen of zij een vervolgaanbod bij één van de sportbonden krijgen en dus zicht houden op een carrière in de topsport.

De talentdag werd bezocht door de Almeerse Kim Kalee, die tijdens de talentdag 2016 in Almere als sporttalent naar voren kwam. Zij maakt nu onderdeel uit van de Nationale Talenten Selectie van het baanwielrennen.

“De organisatie van de NOC*NSF talentdag in Almere is een belangrijke erkenning van het Almeerse en provinciale sportbeleid”, aldus wethouder René Peeters. De landelijke NOC*NSF Talentdag vond zondag plaats in Almere en op Papendal.