Zaterdagploeg ASC Waterwijk na winst Winterkampioen

De wedstrijd van Waterwijk tegen BFC was een wedstrijd van niet willen verliezen en dat straalde Waterwijk ook uit.
Het eerste half uur werd er goed gevoetbald. BFC dat op de counter loerde kreeg ook wat kansen maar ging daar in eerste instantie slordig mee om. In de 32e minuut kreeg Waterwijk toch het deksel op de neus en maakte BFC er door Olivier Blaauw 0-1 van.

Hierna ging de thuisploeg uit een ander vaatje tappen, Waterwijk ging vol op de aanval en dat resulteerde in de 37e minuut met een mooie goal van Jerry Osei in de korte hoek de gelijkmaker 1-1. Na een vrij gelijkopgaande strijd zagen de gasten toch nog de kans om voor de rust door Jostein Ohm op 1-2 te komen. Waterwijk had nog wel een mogelijkheid maar scoorde voor de rust niet meer.

Na de hervatting een furieus Waterwijk dat binnen een minuut de 2-2 in de touwen had liggen, Lynnel Lemmert was zeer alert en tikte de bal in het vijandelijke doel 2-2. Nadat Mark Heeres de bal eerst nog van de lijn haalde bij Waterwijk kwam men toch brutaal de leiding, Mitch Vogel wist met een stift de 3-2 te scoren voor de Almeerders. Hierna bleef het een spannende wedstrijd met mogelijkheden aan beiden kanten maar Waterwijk had het vizier beter op scherp staan en was in de 75e minuut weer succesvol, Dennis Verwer stoorde uitstekend en zag dat de keeper van BFC de bal niet goed verwerkte en was hij snel terplekke om Waterwijk op 4-2 te zetten. BFC werd nu wel sterker maar de ploeg van Ed Otten hield stand en trok de winst over de streep. Hiermee ging Waterwijk weer als koploper de winterstop in met een beter doelsaldo dan Altius dat verrassend verloor.

Archieffoto eerdere wedstrijd dit seizoen: Lynel Lemmert scoorde een van de vier doelpunten van Waterwijk tegen BFC.