Waterwijk versterkt zich aan kop

In de zaterdag derde klasse C heeft Waterwijk zijn koppositie behouden, de ploeg van Ed Otten speelde een goede wedstrijd en zette AH’78 met 3-1 verder op een zijspoor.

De concurrenten FC Hilversum en BFC speelden gelijk maar Altius won wel ruim, maar Waterwijk staat nu zes punten voor op de concurrentie.

Het werd een pittig duel in Almere met de thuisclub de betere partij. Al in de 2e minuut had Waterwijk via Miquel Welles al op voorsprong moeten komen maar AH’78 doelman Saarberg pakte de inzet fraai. Aan de andere kant konden de gasten ook tot scoren komen maar hier was Jeroen Harsevoort van AH’78 niet trefzeker. Waterwijk bleef gedurende de eerste helft de dominerende ploeg met ook de nodige mogelijkheden. Door vaak te gehaast handelen werd menige kans om zeep geholpen. AH’78 kwam echter uitstekend terug en was in de 21e minuut via Abdellah Mounir dicht bij een treffer maar de bal schoot onder z’n voet door en was de kans verkeken. Na zo’n vijf en twintig minuten spelen moest Waterwijk een tegenvaller incasseren toen aanvoerder Roy de Vries met een blessure moest afhaken. Jimmy de Haas verving hem echter uitstekend. In de 35e minuut kwam dan toch de openingstreffer voor de thuisploeg, uit een strakke voorzet vanaf links kopte Mitch Vogel de 1-0 in de touwen. Het antwoord van de gasten bleef uit mede door het goede keeperswerk van Gianni Hermans van Waterwijk. Nog voor de rust verdubbelde Waterwijk de voorsprong, een ongelukkige handsbal van een AH-speler binnen de zestien leidde de 2-0 in. De penalty werd feilloos door Mitch Vogel verzilverd (2-0).

Na de hervatting deed AH’78 al direct van zich spreken, uit een voorzet van Mo Kaddari kon Abdellah Mounir de aansluiter scoren (2-1). De druk op het Waterwijk doel hield even aan maar daarna herpakte de ploeg van Otten zich weer en bleef het beste van het spel houden. Jammer was dat de vele kansen niet werden benut. Doordat AH ook niet tot scoren kon komen kwam voor Waterwijk uiteindelijk toch de dikverdiende derde treffer, een voorgetrokken bal vanaf rechts werd slecht beoordeeld door de AH verdediging en kon Randy Peaper via een AH ’78 been de derde treffer voor zijn ploeg scoren (3-1). Waterwijk bleef de betere ploeg maar moest alert blijven op de counters van de gasten want zowel Kaddari als Harsevoort gingen slecht met de mogelijkheden om. Vlak voor tijd waren er nog wat kansen voor de thuisploeg maar gescoord werd er niet meer.

Waterwijk-trainer Ed Otten zag zijn ploeg verdiend winnen, ”Gelukkig werd het betere spel in doelpunten omgezet, er waren genoeg kansen dus hadden we met ruim verschil moeten winnen en toen aanvoerder Roy de Vries geblesseerd afhaakte was dat wel een aderlating maar de gehele ploeg ving dit uitstekend op” aldus Otten die zijn ploeg nog steviger aan kop zag komen door puntverlies van de concurrentie.