Waterwijk en AS ’80 blijven puntloos

Zowel AS’80 (3-1 verlies) tegen Zwaluwen Utrecht als Waterwijk (2-3 verlies) tegen Fc Jeugd moesten toestaan dat hun tegenstander in de slotminuten de winst naar zich toe trokken.

Waterwijk kreeg in de 90e minuut de derde goal om de oren en AS’80 ging in de 88e en 90e minuut onderuit. Beide ploegen hadden wel meer verdiend maar konden het doel niet vinden. Bij AS’80 scoorde Bram Benda de enige treffer. Waterwijk wist het voor de rust nog op 1-1 te houden Tim Smit was de doelpuntenmaker voor de Almeerders. Na de rust moest men in de duels vaak de meerdere erkennen wat soms tot kansen leiden voor de gasten.Wel werkte Waterwijk nog een 1-2 achterstand weg door Ivo de Waal. Het leek nu op een gelijkspel uit te draaien maar in de laatste minuut moest Waterwijk toch capituleren en verloor alsnog van een tegenstander met meer routine in de ploeg.

Dat vond ook Waterwijk-coach Ben Vis,” We hebben goed partij gegeven maar uiteindelijk kwamen we toch wat tekort. Onze keeper redde nog twee keer fraai anders had de uitslag misschien wel hoger geweest” aldus de coach die z’n vizier al weer op komend weekend heeft gericht als men het op de tweede plaats staande Saestum op bezoek krijgt. Door deze nederlaag zakt Waterwijk weer een plaats en staat nu met AS’80 in de onderste regione van de derde klasse D. AS’80 krijgt komende wedstrijd dan bij koploper Quick 1890 de kans om zich te herstellen. Sporting Almere verloor bij Real Sranang en blijft middenmoter in de vierde klasse G. Forza kwam weer niet in het veld vanwege te weinig spelers en moet zich zorgen gaan maken hoe verder!.

Verslag: Herman de Wit.

Archieffoto: Bram Benda hier tegen Waterwijk eerder dit seizoen scoorde zondag de enige treffer voor AS’80