Verlies voor ASC Waterwijk

ASC Waterwijk kijkt weinig plezierig terug op het met 1-2 verloren duel tegen TOV.  De Almeerders kregen ook te maken met ROOD

Ben Formannoij kwam op de website van ASC Waterwijk met een mooi verslag , dat precies laat zien waarom het deze keer fout ging.

Rood is de titel van en mooi lied van Marco Borsato. Een lied die voor ASC Waterwijk gisteren een heel andere betekenis kreeg. Wat een mooie wedstrijd had moeten worden eindigde in een ……..

Alle ingrediënten waren aanwezig: een mooie tegenstander, het weer, de sponsorcommissie die een middag had georganiseerd voor de huidige en toekomstige sponsoren. Kortom iedereen was er klaar voor.

Ja en dan de wedstrijd op zich. Vanaf de aftrap een goed spelend ASC Waterwijk dat al na 10 minuten een doelpunt zag afgekeurd worden wegens vermeend buitenspel? Terecht of onterecht dat zal altijd wel zo blijven. Het feit blijft dat de scheidsrechter een beslissing heeft genomen en ja ……
Het werd een gelijkopgaande wedstrijd. In de 23e minuuut was het TOV, die na slecht wegwerken van de bal in de verdediging van ASC Waterwijk, op een 0-1 voorsprong kwam. Nog geen 2 minuten later was het 1-1, althans dat dacht iedereen maar daar was weer een discutabele beslissing van de scheidsrechter die het doelpunt afkeurde! De sfeer op het veld werd er aan beide kanten niet beter op. Ook TOV had last van het warrige fluiten van de scheidsrechter. En dan de tweede helft, laat ik mij maar beperken tot het noemen dat ASC Waterwijk in de 60e minuut na een schitterende vrije trap van Roy de Vries op 1-1 kwam.

Ondertussen werd er ook nog een doelpunt afgekeurd van TOV? Ja en dan de laatste 10 minuten,… Inmiddels waren er al 1 speler van ASC Waterwijk en 1 speler van TOV van het veld gestuurd. Daarna een strafschop tegen, 1-2, met gevolg dat er nog eens drie man van ASC Waterwijk konden douchen.

Ik begrijp best dat bij sommige spelers de adrenaline en de frustraties zo hoog waren opgelopen, maar je verwacht juist van de spelers met veel ervaring dat zij hier anders mee omgaan. Je krijgt op dit niveau de scheidsrechter die je toekomt, uitzonderingen daar gelaten. Het is geen verwijt maar een constatering, leer daar mee om te gaan (zelfreflectie).

De zaterdag 1 kan zich nu volledig richten op de derde periode. Zelf blijf ik hier positief over, het moet toch een keer lukken met deze groep.