Topsportcentrum viert tienjarig bestaan uitvoerig

Foto: gemeente Almere

Met een jubileumjaar vol festiviteiten, viert Topsportcentrum Almere dat het in oktober 2017 tien jaar bestaat. Tijdens het jubileumjaar 2017-2018 stelt het Topsportcentrum voor tien toonaangevende sportevenementen gratis kaarten beschikbaar aan de inwoners van Almere. Daarnaast zijn er in de herfst- en kerstvakantie gevarieerde programma’s met leuke, toegankelijke activiteiten voor alle kinderen in Almere. De start van het jubileumjaar is op 30 september 2017 tijdens het NK judo. Tot oktober 2018 staat een groot deel van het programma van het Topsportcentrum in het teken van het tienjarig bestaan.

Festiviteiten voor Almeerse inwoners
Net als elk jaar biedt het Topsportcentrum ook in het jubileumjaar plek aan diverse grote nationale en internationale sportevenementen en -wedstrijden. Na het NK judo op 30 september en 1 oktober, zijn er gedurende het jubileumjaar ook voor onder andere het EK Majorette, het Dutch Open Badminton, het NK Dansen (Rembrandt Cup), de WKF Youth Karate Cup en de WK kwalificatiewedstrijd basketball Nederland – Kroatië gratis kaarten beschikbaar voor de Almeerse inwoners. Later in het jubileumjaar worden er meer evenementen bekend gemaakt. Speciaal voor de jeugd zijn er in de herfst- en kerstvakantie activiteiten in het Topsportcentrum. In de herfstvakantie variërend van een trefbaltoernooi en de Kidscup zaalvoetbal, tot een fundag en Halloween. Samen plezier maken en bewegen is het doel.

Meer informatie over de data, het programma van de festiviteiten, het aanvragen van de gratis kaarten en de vakantieactiviteiten staat op de website van het Topsportcentrum: sportbedrijf.almere.nl/topsportcentrum-almere. Voor de gratis te verkrijgen kaarten geldt: aanvragen kan alleen via de website van het Topsportcentrum en op = op.

Mogelijkheden Topsportcentrum
Het Topsportcentrum Almere in Almere Poort is op 7 oktober 2007 geopend en uitgegroeid tot een veelzijdige en multifunctionele indoorsportlocatie. Het overzichtsfilmpje 10 jaar Topsportcentrum, dat op de website staat, geeft een beeld van de ongeveer 500 (sport)evenementen die de afgelopen tien jaar in het Topsportcentrum hebben plaatsgevonden. Het centrum heeft de unieke combinatie van een topsporthal, een breedtesporthal en een (sport)evenementenlocatie. Verschillende sportbonden hebben het Topsportcentrum Almere verkozen tot wedstrijd- en trainingsaccommodatie. Maar ook middelbare scholen maken gebruik van de faciliteiten van het Topsportcentrum. Op de website van het Topsportcentrum staat alle informatie over de mogelijkheden van deze unieke locatie.