Sporting Almere dames winnen van ASC Waterwijk

Dames Sporting Almere en Waterwijk bleven streden in de kou
Het werd enige dagen terug zeer spannend voor de meiden van Sporting Almere MO 15-1. De topper bij en tegen de MO 15-1 van ASC Waterwijk, ook uit Almere, stond op het programma. Gelukkig ging de wedstrijd door, maar wat was het slecht weer. Het was ijskoud. De opdracht was duidelijk. Er moest gewonnen worden. Bij winst zouden we de nieuwe koploper zijn. Dat het niet gemakkelijk zou worden wisten we al. Waterwijk stond maar twee punten achter ons, als derde in de poule. Het is een team dat heel weinig doelpunten tegen krijgt, maar ook niet veel scoort. Vooraf hadden onze coaches het al verteld. Winnen was het enige dat telt. Dat hoefde niet met mooi voetbal. Mooi voetbal was sowieso niet mogelijk. Want het waaide, regende, hagelde en sneeuwde. Waterwijk begon goed en kreeg de eerste kans. Daarna waren wij met de wind in de rug het betere team. We kregen verschillende kansen. Met een 1-0 voorsprong gingen we de rust in. De tweede helft had Waterwijk de wind mee. Ze zetten ons in het begin behoorlijk onder druk en kregen verschillende corners. Echte kansen ontstonden hier niet uit. Onze tegenaanvallen werden steeds gevaarlijker en door goed samen te werken zorgden onze aanvalsters voor een verdiende 0-2 voorsprong. Daarna gooiden onze verdedigers met hulp van de middenvelders de boel dicht. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende jeugdige scheidsrechter werd er alvast een feestje op het veld gevierd. De winterkraker tegen Waterwijk was gewonnen. Volgende week kunnen we tegen BFC kampioen worden. In februari spelen we de volgende ronde van de beker. Deze groep meiden wil meer. Ze willen in de hoofklasse spelen. Dat zal een stuk zwaarder worden, maar dit team heeft zo veel creativiteit, wilskracht, talent en scorend vermogen dat we er klaar voor zijn.